Erdoğan'ın Başdanışmanı İlnur Çevik BBC'ye konuştu: Avrupa Afgan sığınmacılar konusunda Türkiye'ye güvenemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı İlnur Çevik, Afgan sığınmacılar konusunda BBC'ye konuştu. Çevik, Avrupa'nın bu konuda Türkiye'ye güvenerek hareket etmemesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, Avrupa'nın olası bir Afgan sığınmacı akınıyla başa çıkmak konusunda 'Türkiye'ye güvenemeyeceğini' söyledi. BBC Radyosu'nda The World at One programına konuşan Çevik, "Suriye gibi olmayacak" ifadelerini kullanarak Türkiye'nin kapısını herkes açmayacağını söyledi. Çevik, "Suriye'de kapımızı herkese açmıştık ve uluslararası toplum bu konuda Türkiye'ye pek yardım etmedi" dedi.

"Uluslararası toplumun da yanıt vermesi lazım, bu sadece Türkiye'nin sorunu değil" diye devam eden Çevik, "Avrupa Birliği ve Batılı ülkeler basitçe 'Türkiye bir tampon olsun' diyemez" ifadelerini kullandı.

Çevik'e, Türkiye'nin, Avrupa'da diğer ülkelere gidecek sığınmacılar için bir geçiş/bekleme merkezi olup olamayacağı da soruldu. İlnur Çevik bu soruya "Hayır sanmıyorum... [Afganistan'la] komşu bile değiliz, niçin olalım ki?" yanıtını verdi. BBC, Çevik'in bu soruya yanıtının 'çok açık olduğu' yorumunu yaptı. (DIŞ HABERLER)