Erdoğan'dan Johnson'a: Türk kamuoyundaki tepki göz ardı edilmemeli

İngiltere Başbakanı Johnson'la görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine karşı Türkiye'nin tepkisinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ve Johnson, iki ülke ilişkilerini, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik talebi ve Ukrayna-Rusya savaşı dahil bölgesel gelişmeleri ele aldı.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütü PKK/YPG güdümündeki şahıs ve sözde kuruluşlarla ilişkilerinin temel sorun teşkil ettiğini belirtti" ifadelerin kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin tepkisinin göz ardı edilmemesini söylediği aktarılan açıklamada, "Finlandiya ile İsveç'in NATO değerlerine sahip çıkacağından ve Türkiye'nin meşru endişelerini bihakkın gözeteceğinden emin olmak istediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröre destek veren ülkelerin NATO üyeliği talebine karşı Türk kamuoyundaki haklı tepkinin göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi" denildi. (HABER MERKEZİ)