Erdoğan'dan Esad ile görüşme açıklaması: 11 yıl sonra üst düzey temas

Erdoğan, Suriye ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda, "Dışişleri bakanlarımızı bir araya getirecek daha sonra gelişmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme olasılığına ilişkin mesajlar verdi. Erdoğan, Rusya-Türkiye-Suriye olarak bir süreç başlattıklarını dile getirdi.

Partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Bu sabah Sayın Putin ile görüşmem oldu. Türkiye-Rusya-Suriye olarak bir süreç başlattık. Ardından dışişleri bakanlarımızı bir araya getireceğiz. Daha sonra da gelişmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz. Derdimiz bölgede suhuleti sağlamak, barışı egemen kılmak" ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Brezilya dönüşü gazeteciler ile konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Erdoğan-Esad görüşmesine ilişkin, "Önce istihbarat ve savunma bakanları, sonra dışişleri bakanları, sonra liderler düzeyinde görüşme olur" demişti. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da geçtiğimiz hafta katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad görüşmesine ilişkin gelen soruya "Şartlar oluşursa üst düzey liderler arası görüşmeler de gündeme gelebilir" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise verdiği röportajda Esad arasında bir görüşme gerçekleşip gerçekleşmeyeceği sorusuna "Görüşmelerin cumhurbaşkanları düzeyine çıkması için henüz daha yapılması gereken çok şey var" yanıtını vermişti.

Süreç cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aktardığı gibi işlerse iki ülke arasında 11 yıl aradan sonra liderler seviyesinde ilk üst düzey temas gerçekleşmiş olacak. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

Etiketler Erdoğan Esad