Erdoğan: Seçim tarihini belki biraz öne çekeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "2023 seçimlerinin tarihini belki biraz önce çekeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, mevsim şartları dikkate alınarak seçim tarihinin biraz öne çekilebileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mevsim şartlarını göze alarak, 2023 seçimlerinin tarihini belki biraz önce çekeceğiz" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları:

Kuruluşumuzun 21,5, iktidarımızın 20 yılını geride bıraktığımız şu günlerde yeni dönemin arifindeyiz. Belki tarihini biraz öne çekerek güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz. AK Parti'nin bu imtihanı da başarıyla geçmesini sağlamak bizlerin sorumluluğundadır. AK Parti resmen kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinden bu yana milletimizin gönlündeki yerini de güçlendirmiştir.

-Kuruluşumuzun ardından girdiğimiz ilk seçim yılı olan 2002'de üye sayımız 400 binler seviyesindeydi. Yargıtay Başsavcılığı tarafından açıklanan kayıtlara göre 2023 yılına 11 milyon 241 bin üyeyle girdik. Diğer partilerin üye sayılarını üst üste koyun 2 ile çarpın, yetmedi 3 ile çarpın yine de AK Parti'nin üye sayısına yetişemiyor. AK Parti’nin üye sayısı bir siyasi partinin erişebildiği en yüksek üye rakamıdır.

-Bu sabah Sayın Putin ile görüşmem oldu. Türkiye-Rusya-Suriye olarak bir süreç başlattık. Ardından dışişleri bakanlarımızı bir araya getireceğiz. Daha sonra da gelişmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz. Derdimiz bölgede suhuleti sağlamak, barışı egemen kılmak.
(HABER MERKEZİ) 

 

 

 

 

Etiketler Erdoğan seçim