Erdoğan orman yangınları nedeniyle gittiği Marmaris'te çay dağıttı, muhalefet tepki gösterdi

Orman yangınları nedeniyle afet bölgesi ilan edilen Marmaris'e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından çay dağıttı. Erdoğan'ın afet bölgesinde çay dağıtması tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınlarının devam ettiği Muğla'nın Marmaris ilçesinde Siteler Mahallesi'ndeki öğretmenevinin önünde bekleyenler hitap etti.

Konuşmasına Marmaris, Milas, Köyceğiz ve Seydikemer ilçelerindeki yangın felaketinden dolayı geçmiş olsun dileklerinde bulunarak başlayan Erdoğan, "Tarım, hayvancılık ve sera faaliyetlerinin hasarları karşılanacaktır. Buraları, Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan ettik. Yanan ve hasar gören evlere 50 bin liraya kadar eşya yardımı ve ihtiyaç duyanlara kira yardımı yapılacaktır" diye konuştu.

Vergi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), esnaf kredi, tarım kredi ve Ziraat Bankası borçları ertelemelerinin de bu kapsamda uygulanacağını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Esnafımıza faizsiz kredi desteği sağlanacak, KOSGEB de acil destek mekanizmalarını işletecektir. Yeniden inşa edilecek evlerin yapımına bir ay içinde inşallah başlıyoruz. Hedefimiz bir yıla kadar yöresel mimariye uygun şekilde, bu evleri yapıp teslim etmektir. Acil ihtiyaçlar için yangın bölgelerine şu an itibarıyla 50 milyon lira ödenek gönderilmiştir. Rabbimden, ülkemizi ve milletimizi her türlü kazadan, beladan, afetlerden, musibetten muhafaza eylemesini niyaz ediyorum."

'CİĞERİMİZİ YAKANIN CİĞERİNİ SÖKMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR'

Yangınlar ilgili soruşturmaların devam ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devletin resmi kurumlarının açıklamaları dışındaki hiçbir bilgi ve beyan sizin canınızı sıkmasın, kafanızı karıştırmasın. Yangınların sebepleri emniyetimiz, jandarmamız ve istihbaratımız tarafından tüm boyutları ile araştırılıyor. Sizler gibi bizim de zihnimizde 'terör örgütünün özellikle bu işin arkasında olup olmadığı' sorusu vardır. Bilindiği gibi örgüt geçtiğimiz yıl açıkça ormanlarımızı yakacağını ilan etmişti. Hatay'da bunu yaşadık. Bu yıl yine şu anda Hatay'da yangınlar başladı. Ciğerimizi yakanın ciğerini sökmek boynumuzun borcudur. Şayet böyle bir irtibat tespit edersek ki şimdiden bazı emarelere ulaşıldı, sonu nereye giderse gitsin takip edecek, gereğini yapacağız" dedi.

Erdoğan konuşmasının ardından kendisini dinleyenlere çay dağıttı.

ÇAY DAĞITIMINA TEPKİ: HİÇBİR SÜRECİ YÖNETEMİYORLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yangınlar devam ederken çay dağıtması eleştirilere neden oldu.

Twitter hesabından açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, "CB danışmanları: 'Efendim; yangınlar kontrol altına alınamıyor, THK’ya atadığımız kayyum düğünde, paraları yandaşlara yedirmekten yangın söndürme uçağı alamadık, hayvanlar ve ağaçlar telef oldu, insanlar mağdur, ne yapalım? CB Erdoğan: 'kafalarına çay atalım'" ifadelerini kullandı. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Memleket yanarken Erdoğan, Marmaris'te vatandaşlara çay fırlattı. ATAN DA, ALAN DA UTANMALIDIR!" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan'ın vatandaşlara çay attığına ilişkin bir haberi paylaşarak "Aıp denen bir şey var yeter artık" ifadelerini kullandı.    

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise "Orman yangınları Akp için son damla oldu; artık hiçbir süreci ve krizi yönetemiyorlar! Orman yangınları vesilesi ve son olarak Akp Genel BAŞKANI sn Erdoğan’ın Marmaris’te kalabalığa çay atması Akp’nin BEYİN ÖLÜMÜ’nün çoktan gerçekleştiğini gösteriyor! #YeterBeUsta" paylaşımını yaptı.

Erdoğan'a tepki gösteren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de "Marmaris’te yüreği yanan insanların kafasına da çay fırlatmışsın! Senin durumun siyasetin değil, tebabetin ilgilenmesi gereken bir durum artık. Vatanı yanan, yüreği yanan insanlara keyif çayı fırlatan bu Cumhurbaşkanı’nı Türk hekimlerine havale ediyorum" dedi. (DUVAR-AA)