Erdoğan, Berlin'de Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ziyareti kapsamında ilk olarak mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile Bellevue Sarayı'nda bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir günlük çalışma ziyareti kapsamında Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti.

Erdoğan, Berlin Brandenburg Havalimanı'nda Almanyalı yetkililer ve Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen tarafından karşılandı. Erdoğan daha sonra Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile Bellevue Sarayı'nda bir araya geldi.

BILD: ERDOĞAN'A BELLEVUE SARAYI'NDA SOĞUK KARŞILAMA

Bunun Erdoğan'ın son 3 yıl içinde gerçekleştirdiği ilk Almanya ziyareti olduğuna dikkat çeken Bild gazetesinin aktardığına göre, Steinmeier, Erdoğan'ı yerel saatle 15.20 sıralarında Bellevue Sarayı'nın kapısında karşıladı.

Bild, "Erdoğan'a Bellevue Sarayı'nda soğuk karşılama" başlıklı haberinde, Erdoğan ve Steinmeier'in tokalaşırken kameralara poz verdiğini, yüzlerinde ciddi bir ifade olduğunu yazdı. Gazetenin haberinde, iki liderin birbirine sarılmadığına ve hoşbeş etmediğine de dikkat çekildi. Erdoğan, ardından şeref defterini imzaladı.

Daha sonra baş başa görüşmeye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Steinmeier, heyetler arası görüşmeye de başkanlık etti.

'İKİ LİDER, İKİ DEVLETLİ YAPININ KALICI BARIŞIN TEK ÇÖZÜMÜ OLDUĞU KONUSUNDA AYNI FİKİRDE'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, Türkiye ile Almanya ikili ilişkileri ve küresel konular ele alındı.

Erdoğan'ın görüşmede, İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırılarının sonlandırılması gerektiğini ve insan hakları ihlallerine karşı tüm dünyadan gelecek tepkinin önemli olduğunu ifade ettiği aktarılan açıklamada, "Erdoğan, bölgede derhal ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması gerektiğini, akan kanın durdurulmadığı her gün insanlığın kaybettiğini belirtti" ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan ve Steinmeier'in iki İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümü desteklediği belirtilen açıklamada, "İki lider, iki devletli yapının kalıcı barışın tek çözümü olduğu konusunda aynı fikirde olduklarını belirtirken, bölgede ateşkesin sağlanması ve insani yardımların bir an önce bölgeye ulaştırılması için birlikte çalışma konusunda mutabık kaldı" denildi.

ERDOĞAN VE SCHOLZ ORTAK BASIN TOPLANTISINDA KONUŞACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da eşlik ediyor.

Erdoğan, ziyareti kapsamında Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısına katılacak Erdoğan, baş başa görüşmeye ve heyetler arası çalışma yemeğine de katılacak. (DIŞ HABERLER)