Erdal Beşikçioğlu'nun canlandırdığı valinin oğlu MHP'den aday oldu

2003'te ölen; hayatı kitap, dizi ve bir filme konu olan Vali Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat Belediye Başkanlığı için MHP'den aday gösterildi.

Erdal Beşikçioğlu 'Vali' filminde (solda), Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Devlet Bahçeli ve Yücel Bulut (sağda)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Belediye Başkanlığı için merhum Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nu aday gösterdi. Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun adaylığını MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Yücel Bulut paylaşımında, "Tokatımızın unutulmaz valisi merhum büyüğümüz Recep Yazıcıoğlu’nun kıymetli evladı ve değerli kardeşimiz Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Sayın Genel Başkanımız tarafından kabul edilerek TOKAT BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI için başvurusunu tamamlamıştır. İnşallah şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU, VALİ'Yİ CANLANDIRMIŞTI

Erdal Beşikçioğlu, 2006-2008 yılları arasında Star Tv'de yayınlanan 'Köprü' dizisinde başrolde yer aldı. Beşikçioğlu'nun Faruk Yazıcı karakterini canlandırdığı, 2003 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Recep Yazıcıoğlu’nun yaşamından yola çıkılarak çekilen dizi, idealist bir valinin (Faruk Yazıcı karakteri), merkeziyetçi-bürokratik yapının doğal sonucu olarak ‘soğuttuğu’, birbirinden uzaklaştırdığı, hatta kimi zaman kopardığı devlet-halk ilişkisindeki kısır döngüyü kırma çabasına odaklıyordu.

'Köprü'nün devamı olarak çekilen "Vali" filmi ise Faruk Yazıcı etrafında gelişen olaylar ve şüpheli ölümünü konu alıyordu. 9 Ocak 2009'da vizyona giren filmin senaryosu 'Köprü' dizisinin yönetmeni Çağatay Tosun ve genel koordinatörü Batur Emin Akyel tarafından kaleme alındı.