Erdal Beşikçioğlu kimdir?

Tiyatro yönetmeni ve oyuncu Erdal Beşikçioğlu, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde CHP'den belediye başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Erdal Beşikçioğlu, 5 Ocak 1970 günü Ankara'da dünyaya geldi.

Ortaöğrenimini İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamlayan Beşikçioğlu, İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi'nden mezun oldu.

1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı kazanan Beşikçioğlu, konservatuvar eğitimi sırasında İngiliz tiyatro yönetmeni William Gaskill'in yaratıcı drama atölye çalışmalarına katıldı.

1993 yılında mezun olan Erdal Beşikçioğlu, aynı yıl Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak göreve başladı. 1995-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda Müdür Vekili olarak görev aldı. 2015 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan emekli olmuştur.

Erdal Beşikçioğlu "Behzat Ç.", "Köprü", "Vali", "Barda", "Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku", "Kurtlar Vadisi Filistin", "Adı Efsane", "Kağıt Ev" gibi çok sayıda dizi ve filmde rol aldı.

Erdal Beşikçioğlu son olarak eşi Elvin Beşikçioğlu ile Anthony Burgess’in kült romanı "Otomatik Portakal"ı tiyatro uyarlamış ve yönetmişti. (HABER MERKEZİ)