Erbakan: Prensipler konusunda bizzat Erdoğan ile mutabakata vardık

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı adaylığı sürecini sonlandırdığını açıklayarak prensipler konusunda AK Parti ile anlaştıklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp prensipler konusunda uzlaşmaya vardıklarını açıkladı. Erbakan, YSK'da devam eden adaylık sürecini de sonlandırdıklarını söyledi.

Erbakan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

ERDOĞAN İLE KÜLLİYE'DE GÖRÜŞTÜK: Bugün Sayın Cumhurbaşkanı ile kendilerinin daveti üzerine saat 12.00’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde biraraya geldik. Başından beri talep ettiği prensiplerimiz üzerinde kendileriyle uzlaşmaya vardık. Başından beri talep ettiği prensiplerimizin yazılı olduğu mutabakat metni AK Parti ve YRP’mizin sayın genel sekreterleri tarafından imzalandı. Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanması halinde ekonomi, sosyal hayat ve dış politikada bu prensiplerin hayata geçirilmesi için gayret edileceği hususunda mutakabat sağlanmış oldu. Cumhur İttifakı'nın karşısındaki blok ortaya koyduğu hedef ve projeler olarak ülkemize menfaat getiremeyecek bir bloktur. Kararlarımızın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

ADAYLIK SÜRECİMİZİ SONLANDIRMIŞ BULUNUYORUZ: Önümüzdeki hafta sayın Cumhurbaşkanı, salı ya da çarşamba günü, genel merkezimizi ziyarette bulunacaklar. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi sonlandırmış bulunuyoruz. İmza veren, gayret eden bütün teşkilat mensuplarımıza, vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz milletimizin derdine derman olunsun da kim olursa olsun anlayışıyla Hareket eden bir siyasi partiyiz. Milletimizin derdine derman olacak prensiplerimizin biran evvel uygulanması bizim için son derece önemlidir. Bu sebeple, prensiplerimiz üzerinde de mutabakata varılmasından dolayı, YRP olarak tüm seçim bölgelerinde kendi amblemimizle ve kendi adaylarımızla Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere girme kararı aldık.

KARARLARIMIZIN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM: Burada 3 sayfalık mutabakat metnimizin en son sayfamızı göstermek istiyorum. İmzalanan mutabakat metni burada. Bu noktada kamuoyunda yanlış anlaşılmalara mahal verilmemesi bakımından sizlerle paylaşmak istedim. Kararlarımızın hayırlı olmasını diliyorum. (HABER MERKEZİ)

Erbakan'ın kameralara gösterdiği mutabakat metninin son sayfası.