Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı

Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçen günlerde AK Parti'nin ittifak teklifini reddettiklerini duyuran Fatih Erbakan'ın liderliğindeki Yeniden Refah Partisi, karar değiştirdi. Parti, Cumhur İttifakı'nda yer alacağını açıkladı.

Fatih Erbakan, AK Parti'nin ittifak teklifini reddettiklerini, cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklamıştı. Ancak seçim takvimine göre ittifak protokolünün sunulmasına bir saat kala Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakına katıldı. İttifak protokolü bugün YSK'ye teslim etti.

Böylece Cumhur İttifakı seçimlere AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi olarak girecek.

Karara dair açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, "14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde vatanımızın ve milletimizin âli menfaatleri için Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakına katıldık. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

HÜDA-PAR'ın ise ittifaka dışarıdan destek vereceği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Seçim ittifakı kapsamında 11 Mart’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Yeniden Refah Partisi’ne giden AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Fatih Erbakan'ı Cumhur İttifakı'na katılmaya davet etmişti.

Daveti uzun süre değerlendiren Fatih Erbakan, geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı açıklamada Cumhur ittifakına katılmayacaklarını ve Cumhurbaşkanlığı yarışına partisinin adayı olarak gireceğini söyledi.

Erbakan geçtiğimiz gün katıldığı TV programında, AK Parti'nin ittifak teklifini neden kabul etmediklerini şöyle anlatmıştı:

"Binali Bey'in ziyareti sonrası il başkanı, MKYK, il sorumluları, hanım temsilcilerimizle geniş kapsamlı istişare yapıldı. Yüzde 60 oranında istenmedi. Yüzde 40 olabilir dendi. İl başkanlarında 50'ye 50. MKYK'da 60'a 40 oranındaydı. İki teori var. Bir tanesi büyük fayda sağlanacağını söylüyor. Çerçevenin içinde Yeniden Refah Partisi'nin olacağı yönünde. AK Parti'ye kızan, küsen seçmen nezdinde. Bazı arkadaşlarımız 'Hayır oradan oy alalım derken bizimle yürüyen teşkilatlarımızdan kayıp olabilir, zararlı çıkabiliriz' diyenler oldu. 

Biz kendimiz için, partimizdeki insanlar için makam istemedik, hükümete ortak olalım, Cumhurbaşkanı yardımcısı olalım demedik, şu kadar milletvekili alalım demedik, sadece 30 tane milletin menfaatine madde ortaya koyduk. En basit bir işte bile sözleşme, mukavele oluyor. Biz telefon görüşmemizde bunun gerekçelerini uzun uzun izah ettik. Teşkilatımızın bu beklentisine cevap vermemiz gerekiyor. Bu bizim için önemli dedik. Kendileri bunun uygun olmadığını söylediler. Biz de hayırlısı olsun, son kez değerlendirelim dedik ve arkasından böyle bir açıklama yapmak durumunda olduk. Aksi takdirde biz ittifaka gelsek bile, teşkilatımız bizimle gelmeyecekti. Gelmesi bu mutabakatın yapılmasına bağlıydı. Biz egoyla, hırsla bir şey yaptırmamız diye bir şey yok. Teşkilatımız yüzde 60 oranında istemedi çünkü." (HABER MERKEZİ)