Epstein dosyaları sonrası İngiltere kraliyetinde 'devlet danışmanı' değişikliği

İngiltere basınına yansıyan haberlere göre, Epstein iddianamesinde adı geçen Prens Andrew, kızı Prenses Beatrice ve Prens Harry artık Kral 3'üncü Charles'a vekalet edemeyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Kralı 3'üncü Charles'ın Prens Harry, Prens Andrew ve Prens Andrew'un kızı Prenses Beatrice'i 'gizlice' devlet danışmanlığı görevinden aldığı açıklandı. Söz konusu görev değişikliğini, The Times gazetesinden Kate Mansey duyurdu.

İngiltere basınına yansıyan haberlere göre, gelecek hafta prostat ameliyatı olacağı açıklanan Kral'ın herhangi bir sebeple görevinin başında olamaması durumunda krallıkla ilgili, randevu ve yasal düzenlemelerin onaylanması gibi işler iki devlet danışmanında yapılıyor. Bu karar ise eşi Meghan ile birlikte kraliyet görevlerinden ayrılarak ABD'ye taşınan Prens Harry ile ABD'de 'cinsel istismar ve fuhuş ağı kurmak' gibi suçlardan yargılanırken tutulduğu hapishanede ölen ABD'li milyarder Jeffrey Epstein'in iddianamesinde adı geçen Prens Andrew ile kızının artık bu görevi yapamayacağı anlamına geliyor.

ARTIK KRALA VEKİLLİK YAPAMAYACAKLAR

İki prensin bu görevden alınabileceğini Ekim 2022'de haberleştiren Daily Mail gazetesinin aktardığına göre, iki prens, 'teknik olarak kraliyet rollerinde kalmayı sürdürse de' yapılan bu son görevden almayla birlikte bir daha Kral'a vekillik için çağrılamayacaklar. 

2022 tarihli Devlet Danışmanları Yasası ile birlikte, Kraliyet Prensesi ve Edinburgh Dükü de devlet danışmanı listesine eklenmişti. Öte yandan, 21 Kasım 2022'de yapılan bir açıklamada, yalnızca kraliyetin 'çalışan üyelerinin' Charles'ın vekili olabileceği teyit edilmişti. 

ANDREW, EPSTEIN DOSYALARIYLA YENİDEN GÜNDEME GELDİ

ABD'de kız çocuklara yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmaktan gözaltında tutulurken hapishanede ölü bulunan ABD'li milyarder Jeffrey Epstein davasına ilişkin yeni dosyalar ocak ayı başında peyderpey kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Daha önce de adı Epstein ile anılan ve 'cinsel istismar' ile suçlanan Andrew, yeni belgelere göre, Epstein'in Florida'daki malikanesinde haftalarca kalmıştı. Epstein'in Palm Beach'teki malikanesini idare eden Juan Alessi, verdiği ifadede, Andrew'ın malikanenin misafir yatak odasında kaldığını ve kendisine her gün 'masaj' yapıldığını anlatmıştı.

5 Ocak Cuma günü yayınlanan 1300 sayfalık yeni belgelere göre, Alessi, 2009 yılında verdiği ifadede, Andrew ve eski eşi Sarah Ferguson'un Epstein ve partneri Ghislaine Maxwell'in 'arkadaşı' olduğunu anlatmıştı. Sarah Ferguson'a belgelerde herhangi bir suçlama yöneltilmezken, Andrew suçlamaları reddetmişti. (DIŞ HABERLER)