Dava dosyalarının 3. kısmı paylaşıldı: 'Prens Andrew haftalarca Epstein'in evinde kaldı'

Jeffrey Epstein'in davasına ilişkin yeni açıklanan dava dosyalarında, Prens Andrew'un haftalarca Epstein'in evinde kaldığı ve kendisine 'günlük masaj' yapıldığı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de kız çocuklara yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmaktan gözaltında tutulurken hapishanede ölü bulunan ABD'li milyarder Jeffrey Epstein davasına ilişkin 3'üncü parti yeni dosyalar da kamuoyu ile paylaşıldı.

BBC'nin haberine göre, İngiliz kraliyet ailesinden Prens Andrew, Epstein'in Florida'daki malikanesinde haftalarca kalmıştı. Epstein'in Palm Beach'teki malikanesini idare eden Juan Alessi, verdiği ifadede, York Dükü Andrew'ın malikanenin misafir yatak odasında kaldığını ve kendisine her gün masaj yapıldığını anlattı. 5 Ocak Cuma günü yayınlanan 1300 sayfalık yeni belgelere göre, Alessi, 2009 yılında verdiği ifadede, Andrew ve eski eşi Sarah Ferguson'un Epstein ve partneri Ghislaine Maxwell'in 'arkadaşı' olduğunu anlattı. Sarah Ferguson'a belgelerde herhangi bir suçlama yöneltilmezken, Andrew suçlamaları reddetti.

'FERGUSON SADECE KISA BİR ZİYARETTE BULUNDU'

Palm Beach'teki malikaneye ziyaretleri sırasında Prens Andrew ve Sarah Ferguson'a istismar edilen kız çocuklar tarafından masaj yapılıp yapılmadığı sorusunu da yanıtlayan Alessi, "Prens Andrew'a yapıldı" diye konuştu. Ferguson'un sadece kısa süreliğine malikaneyi ziyaret ettiğini söyleyen Alessi, "Prens Andrew bizimle haftalar geçirdi ve kendisine günlük masajlar yapıldı" ifadelerini kullandı. Adessi, "(Günde) birden çok kez oldu mu hatırlamıyorum ama bence sadece onun için bir masajdı" diye devam etti. 

Bu hafta paylaşılan önceki dava dosyalarında istismara uğradığını söyleyen ve Virginia Giuffre olduğu düşünülen bir kişi, kendisinin henüz 17 yaşındayken Prens Andrew ile cinsel ilişkiye girmeye zorlandığını anlatmıştı. Prens Andrew ise 2019 yılında BBC'ye verdiği bir röportajda, Giuffre ile tanıştığını hatırlamadığını iddia etmişti. 

'KİŞİ BAŞINA 200 DOLAR ÖDEME YAPILIYORDU'

Dün yayınlanan belgeler, Epstein'in çevresindeki kişilerin kendisi için kız çocukları bulmaya nasıl yönlendirildiğini de ortaya koydu. Buna göre, Giuffre'ın eski partneri Tony Figueroa, Epstein ve Maxwell'in malikaneye götürülecek her bir kız çocuk için 200 dolar ödeme yaptığını anlattı. Figueroa'nın iddiasına göre, kendisine de 19 yaşındayken Epstein'in evine götürülmek üzere kız çocuklar bulmak için ödeme yapılmıştı.

Dava dosyalarına göre, malikaneye getirilen kız çocuklar önce Jeffrey Epstein'in mutfağında partneri Maxwell ile yaklaşık 10-15 dakika boyunca konuşuyor, ardından üst kata 'masaj yapmak üzere' gönderiliyordu. Bu kişilerin masör olup olmadığı sorusuna ise Figueroa "Hayır" yanıtını verdi. Figueroa, verdiği ifadede lise çağındaki kız çocuklar bulduğunu, hepsinin 16 ila 19 yaşları arasında olduğunu tahmin ettiğini anlattı. 

'BILL CLINTON EPSTEIN'İN SUÇLARI HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ DEĞİLDİ'

Epstein davasındaki belgelerin ilk kısmı 3 Ocak Çarşamba günü, ikincisi de perşembe günü olmak üzere 2 ayrı bölüm halinde kamuoyunun erişimine açılmaya başlanmıştı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, şu ana kadar açıklanan dava dosyalarında, aralarında Prens Andrew, eski ABD başkanları Bill Clinton ve Donald Trump, eski İsrail başbakanı Ehud Barak, eski ABD başkan yardımcısı Al Gore, aktör Kevin Spacey, şarkıcı Michael Jackson, illüzyonist David Copperfield, avukat Alan Dershowitz ve eski New Mexico valisi Bill Richardson gibi ünlü isimler yer almıştı. Dava dosyalarında, eski başkanlar Clinton ve Trump'a yönelik herhangi bir suçlama yöneltilmemişti.

Perşembe günü açıklanan dosyalarda, Bill Clinton’ın 'genç kadınlardan hoşlandığı' gündeme gelmiş, ayrıca Epstein'ın New Jersey'deki mekanlarına gitmeden önce Trump'la iletişime geçtiği öne sürülmüştü. Dosyalardaki ifadelerden birinde, Epstein'e karşı ana davacı olan Giuffre'ye atıfla, Bill Clinton'ın Vanity Fair dergisini 'Epstein'ın fuhuş ağı oluşturduğuna yönelik bir yazının yayımlanmaması konusunda tehdit ettiği' iddiası yer almıştı.

Aynı dosyada davacı Giuffre, Clinton'ın Epstein'ın yürüttüğü fuhuş ağından detaylı olarak haberdar olduğunu ve bu isimle birçok kez seyahat ettiğini de öne sürmüştü. ​​​​​​​Bill Clinton'ın temsilcileri de eski başkanın Epstein'ın suçları hakkında bilgi sahibi olmadığını savunmuştu.

Ne olmuştu?

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğa cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmaktan yargılanan Jeffrey Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu.

Epstein'in sevgilisi Ghislaine Maxwell, bazı zenginler, ünlüler ve devlet görevlileri için reşit olmayan kızların fuhuş tuzağına çekilmesi organizasyonunda Epstein'ın yasa dışı faaliyetlerine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılandığı davada suçlu bulunmuştu.

Öte yandan, Epstein'ın mağdurlarından Virginia Giuffre, Prens Andrew'un New York ve Londra'da kendisini 17 yaşındayken taciz ettiğini söyleyerek 2021'de New York'ta dava açmıştı. Giuffre, Prens'in, reşit olmadığını bildiği halde rızası olmadan kendisine cinsel tacizde bulunduğunu belirtmişti. (DIŞ HABERLER)