Enerji Bakanı Dönmez: Elektrik veremediğimiz ev sayısı 8 bin 843

Enerji Bakanı Dönmez, sel bölgesindeki enerji kesintilerine dair açıklama yaptı: "An itibarıyla elektriğin kesik olduğu köy sayısı 100'ün altına indi. Elektrik veremediğimiz ev sayısı 8 bin 843

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez sel felaketinin yaşandığı Kastamonu Bozkurt’taki incelemelerinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte açıklama yaptı.

Bakan Dönmez bölgedeki enerji sıkıntısına dair şunları söyledi "Olayların ilk başladığı anlarda 4 ilçe merkezimiz, 395 köyde yaklaşık 38 bin hanemizin elektriği kesikken bugün an itibarıyla 100 köyümüzün altına inmiş durumda. Toplam elektrik veremediğimiz abone sayısı da 8 bin 843'e indi." 

'DÜNYANIN BİRÇOK YERİNDE OLDUĞU GİBİ...'

Elektrik tesislerinin aşırı yağış ve fırtınalara dayanmasının mümkün olmadığına dikkati çeken Dönmez, "Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi bu tesislerimiz de maalesef hasar gördü, birçok direğimiz yıkıldı, trafo merkezimizi sel aldı götürdü ancak yağışlar diner dinmez buradaki şirketlerimiz, gerek kamu gerekse özel kuruluşlarımız süratle olaylara müdahale etmeye başladı. Tek amacımız güvenli şekilde vatandaşımızı elektrik enerjisiyle buluşturmak" diye konuştu. (AA)