Endonezya'da Covid yolsuzluğu: Para dolu çantalar bulundu, bir bakan gözaltında

Endonezya'da, Covid-19 yardımlarında 1 milyon dolarlık yolsuzlukla suçlanan bir bakan ve dört kişi gözaltına alındı. Polis, ev baskınlarında yalaşık 1 milyon dolar nakit para ile dolu olarak bulunan bavul, çanta ve zarfları kamuoyuna gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Asya ülkesi Endonezya'da, Covid-19 yardımları için ayrılan fonda yolsuzluk yapıldığı tespit edildi. Sosyal İşler Bakanı Juliari Batubara dahil en az dört kişi gözaltına alınırken, bavul ve çantalarda bulunan paralar basına gösterildi.

YEDİ BAVUL, ÜÇ SIRT ÇANTASI VE ZARFLAR DOLUSU PARA

Endonezya'nın Yolsuzluğu Yok Etme Komisyonu (KPK) tarafından yürütülen soruşturmada, Bakan Juliari, iki yetkili ve kamu görevi olmayan iki kişi, Covid-19 sosyal yardım paketlerinin tedariki sırasında rüşvet almakla suçlanıyor. KPK yetkililerinin düzenlediği baskınlarda, 14.5 milyar rupiah (yaklaşık 1.03 milyon dolar) nakit para bulunduğu açıklandı.

BAKAN İFADE VERDİ

KPK Başkanı Firli Bahuri, "Para yedi bavul, üç sırt çantası ve zarflarda tutuluyordu" dedi. Bahuri'nin düzenlediği basın toplantısında, para dolu bavullar da kamuoyuna gösterildi. Soruşturmanın devam ettiği, Bakan Juliari'nin ifade verdikten sonra gözaltına alındığı açıklandı.

DEVLET BAŞKANI: YOLSUZLUK YAPANLARI KORUMAYACAĞIM

Devlet Başkanı Joko Widodo ise baskınların ardından yaptığı açıklamada, kamu kaynaklarının suistimal edilmesine izin vermeyeceğini söyledi. Bakan ve yetkilileri yolsuzluğa karşı uyardığını belirten devlet Başkanı, "Halkın bu sosyal yardımlara halkın gerçekten ihtiyacı ver ve yolsuzluğa karışanları korumayacağım" dedi. Joko Widodo, yolzulukla mücadele yetkililerinin 'şeffaf, açık ve profesyonel bir şekilde' çalıştığını belirterek, "Hükümet, yolsuzluğu engelleme ve yok etme çabalarına düzenli destek vermeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Endonezya'da geçtiğimiz haftalarda yürütülen bir başka yolsuzluk operasyonunda da Balıkçılık Bakanı Edhy Prabowo gözaltına alınmıştı. (DIŞ HABERLER)