Endonezya'da 13 öğrencisini istismar eden din öğretmenine müebbet hapis

Endonezya'da İslami bir yatılı okulun sahibi ve din öğretmeni olan Herry Wirawan, 13 öğrenciye tecavüz etmekten ömür boyu hapse mahkum edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Endonezya'da İslami bir yatılı okulun sahibi ve din öğretmeni olan Herry Wirawan, 13 öğrencisine cinsel istismarda bulunmaktan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Söz konusu dava, ülkede din eğitimi veren yatılı okullardaki çocukların cinsel şiddetten korunması konusunda geniş çaplı bir tartışma başlatmıştı.

Kararı açıklayan Yargıç Yohannes Purnomo Suryo Adi, öğretmen Wirawan'ın 2016-2021 yılları arasında yaşları 12 ile 16 arasında değişen 13 kız öğrenciye cinsel istimarda bulunduğunu, sekiz öğrencinin cinsel saldırı sonucu hamile kaldığını, dokuz bebeğin dünyaya geldiğini ve öğrencilerden bazılarının şiddet nedeniyle yaralandığını söyledi. Batı Java eyaletinde görülen davada yargıç, "Wirawan'ın, kasıtlı olarak şiddet uygulama, birden fazla kişiyi tekrar tekrar cinsel ilişkiye zorlama suçlarından suçlu olduğu kanıtlandı" dedi.

Dava sürecinde savcılar, 36 yaşındaki Wiarawan için idam veya kimyasal hadım talebinde bulunmuştu. Ülkenin çocuk koruma bakanından da bu talebe destek gelirken, insan hakları komisyonu idam cezasına karşı çıkmıştı.

Öğretmenin sahibi olduğu okulda yıllardır devam eden sistematik cinsel istismarı, öğrencilerden birisinin ailesinin hamileliği fark etmesi sonucu ortaya çıkmıştı. Dava sürecinde, Wirawan'ın yoksul Bandung kentindeki okulu açmasından bu yana öğrencilere istismarda bulunduğu, burs vererek okuluna öğrenci çektiği, kız öğrencilerin cep telefonlarının ellerinden alındığı ve aileleriyle yılda sadece bir kez görüşmelerine izin verildiği tespit edilmişti.

Dünyanın en büyük Müslüman nüfusuna sahip ülkesi Endonezya'da, on binlerce dini yatılı okul bulunuyor. Bu okulların, yoksul ailelerin çocuklarının eğitimini sağlayabilmesi için tek şansları olduğu belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)