Emine Bulut’u katleden Fedai Varan’a müebbet hapis cezası onandı

İstinaf, Emine Bulut'u, 10 yaşındaki kızının gözü önünde bıçaklayarak öldüren 43 yaşındaki Fedai Varan'a verilen müebbet hapis cezasını onadı. Bulut ailesi kararı Yargıtay'a taşıyacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kırıkkale'de 18 Ağustos 2019 tarihinde Emine Bulut'u katleden eski eşi Fedai Varan'a 'ağırlaştırılmış müebbet' talebine karşı verilen müebbet hapis cezası Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından onandı.

Olayın ardından gözaltına alınıp, tutuklanan Fedai Varan hakkında savcılık, tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Savcılık mütalaasına karşın Kırıkkale 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sanık Varan’a 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verildi. Savcı ve Bulut ailesinin avukatları kararı temyiz etti.

YARGITAY'A TAŞINACAK: TASARLAYARAK VE CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRDÜ

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, yapılan incelemede hukuka aykırılık olmadığına karar verdi, kasten öldürme suçundan verilen müebbet hapis cezasını ise onadı. Kararda şu ifadeler yer aldı: “Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, soruşturma sonuçlarına uygun şekilde oluşan takdire, gerekçe ve uygulamaya göre mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık olmadığı anlaşılmakta.”

Öte yandan daire tarafından baroların ve kadın örgütlerinin davaya katılma talepleri reddedildi. Bulut ailesinin avukatları, sanığa tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verilmesi talebiyle kararı Yargıtay’a götürecek.

'YARGITAY KARARINDAN ÜMİTLİYİZ'

Bulut ailesinin avukatı Esra Nur Saraçoğulları, Yargıtay kararından ümitli olduklarını söyledi, “İstinaf gerekçeli bir karar vermedi; direk başvurularımızı reddetti. Biz de bu karara karşı Yargıtay’a temyiz yoluna başvurduk. Ben bu kararın özellikle Türkiye’de kadın cinayetleri konusunda emsal teşkil edeceğini düşünüyorum. O yüzden hem Emine Bulut nezdinde hem de kadınlar nezdinde çıkacak kararı önemsiyorum. Yargıtay’ın bizim dosyamıza benzeyen dosyalara verdiği emsal kararlar var. Yargıtay tarafından sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verileceğini ümit ediyoruz” dedi. (DUVAR)