EMEP'ten kayyım ve göçmen açıklaması: Duruşumuz net

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, göçmenlerin gönderilmesi ve kayyım meselesiyle ilgili açıklama yaptı. Gürkan, "Partimizin tutumu nettir" diyerek Geri Kabul Anlaşması'na dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zafer Partisi Ümit Özdağ ile Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzaladığı mutabakat metniyle ilgili açıklamalar devam ediyor. Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan da gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı. 

'KARARLI TUTUMUMUZ DEVAM EDECEK'

Gürkan Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Göçmen sorunun çözümü ve kayyum konusunda partimizin tutumu nettir 1-Ülkesine dönmek isteyen mülteciler için bölgede barış ortamı sağlanmalıdır. Kalanlara eşit yurttaşlık hakkı tanınmalıdır. Türkiye’yi AB’nin göçmen deposu haline getiren Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli. 2-Atanmış kayyumlar geri alınmalıdır. Halkın seçtiği temsilcileri geri alma yetkisi halka ait olmalıdır. 3 - 2. Tur seçimlerinde tek adam yönetimine son vermek ve gerici-faşist devlet örgütlenmesine geçit vermemek için kararlı tutumuz sürecektir. Demokratik hakların kazanılması için mücadelemiz seçimlerden sonra da devam edecektir." (HABER MERKEZİ)