Elon Musk: Ölürsem sizi tanımak güzeldi

Elon Musk, Ukrayna'ya uydu internet sistemi sağladığı için Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos'un başkanı tarafından tehdit edildiği iddialarının ardından "Ölürsem sizi tanımak güzeldi" mesajı paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan ABD'li milyarder Elon Musk, paylaştığı yeni bir tweet ile sosyal medyanın gündemine düştü. Musk, bu sabah saatlerinde Twitter hesabından, “Eğer gizemli koşullar altında ölürsem, sizi tanımak güzeldi” ifadelerini kullandı.

91 milyonun üzerinde takipçisi bulunan Musk'ın tweeti kısa süre içinde binlerce retweet, yorum ve beğeni aldı.

Musk'ın diyetsiyen ve yazar annesi Maye Musk, oğlunun mesajını retweet'leyerek, "kızgın yüz" emojisi ile beraber “Bu komik değil” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine, Elon Musk, annesine cevap vererek, “Özür dilerim! Hayatta kalmak için elimden geleni yapacağım” yazdı.

Elon Musk'ın söz konusu tweetinin Rusya'nın uzay dairesi Roscosmos'un başkanı Dmitry Rogozin tarafından tehdit edildiği iddialarının ardından gelmesi dikkat çekti. Rogozin'in Telegram üzerinden Musk'ı "Ukrayna'ya uydu üzerinden internet sağlamasının sonuçları olacağı" yönünde tehdit ettiği ve Musk'ı "Ukrayna'daki faşist güçlere askeri iletişim aracı sağlamakla suçladığı" belirtilmişti. 

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, SpaceX adlı uzay firmasının sahibi olan Musk'tan Starlink adlı uydu internet sistemini Ukrayna'nın kullanımına açmasını istemiş, Musk da bu talebe olumlu yanıt vermişti. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler Elon Musk Musk Twitter