Elon Musk ile Bill Gates'in yazışmaları sızdırıldı: Hamile emojisiyle karşılık verdi

ABD'li milyarderler Elon Musk ile Bill Gates'in, elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın hisse senetlerine ilişkin yaptıkları yazışma sızdırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li milyarderler Elon Musk ile Bill Gates arasındaki yazışmalar, Twitter'da "Whole Mars Catalog" adlı bir hesap tarafından paylaşıldı. Yazışmalarda, Musk'ın Gates'e, 'Tesla'ya karşı hala yarım milyar dolarlık açığa satış pozisyonu olup olmadığını' sorduğu görüldü. Gates karşılık olarak, “Üzülerek kapatmadığımı söylemek isterim. Hayırseverlik olanaklarını konuşmak istiyorum” şeklinde cevap verdi. 

Musk ise, “Üzgünüm, iklim değişikliğini çözmek için en çok şeyi yapan Tesla'ya karşı büyük bir açığa satış pozisyonunuz varken, iklim değişikliği ile ilgili hayır severliğinizi ciddiye alamam” sözleriyle yanıtladı.

MUSK KONUŞMALARIN GERÇEKLİĞİNİ TEYİT ETTİ 

Musk konuşmaların gerçek olduğunu teyit ederken, ekran görüntülerini kendisinin sızdırmadığını söyledi. Musk, sosyal medyada, “Arkadaşların arkadaşları aracılığıyla almış olmalılar. TED'deki birçok kişiden, Gates'in hala Tesla'ya karşı yarım milyar dolar açığa satış pozisyonu olduğu duydum. Bu nedenle kendisine sordum, çok gizli bir durum değil” dedi.

Musk, bu tartışmanın sürmesi üzerine, bugün ayrı bir tweet atıp, Gates ile hamile emojisini yan yana koydu. Musk, “Heyecanınızı hızla kaybetmek isterseniz...” sözlerinin yer aldığı bir paylaşım yaptı.

Musk ve Gates'in geçmişte de elektrikli araçlar, Covid-19 salgını ve Mars'ın kolonileştirilmesi gibi birçok konuda tartıştıkları biliniyor.

AÇIĞA SATIŞ İŞLEMİ NEDİR?

Açışa satış (short selling) pozisyonu, bir yatırımcının ödünç aldığı bir hisse senedini, daha sonra daha düşük bir fiyattan geri almak amacıyla satması anlamına gelir. Yani, kişi hisse senedinin düşeceğine dair bahse girmiş olur. (DIŞ HABERLER)