Elon Musk’tan ‘Love Me Tender’ göndermesi

Twitter'a yaptığı satın alma teklifinin ardından tartışmanın konusu olan Elon Musk, Elvis Presley'in ünlü şarkısı "Love Me Tender" diye tweet attı. Tender hem şefkat hem teklif anlamına geliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milyarder Elon Musk, Twitter’ı 43 milyar dolarlık teklifiyle satın almak istemesinin ardında günler sonra Elvis Presley’in ünlü şarkısı da olan "Love Me Tender" (beni şefkatle sev) diye tweet attı. Tender hem şefkat anlamına gelirken, hem de ihale, teklif anlamlarına geliyor.

Musk'ın Twitter'ın yönetim kurulunu atlayıp ve teklifi doğrudan hissedarlarına sunacağı bir teklif olasılığını ima edip, "Bu teklifi hissedarların oylamasına sunmamak kesinlikle savunulamaz" demişti. Twitter'ın hissedarlardan Suudi Prens Alwaleed bin Talal ise Elon Musk'ın teklifine açıkça karşı çıktı.

Cuma günü Twitter, Musk'ın şirketteki hissesini artırma yeteneğini sınırlamak için bir dizi önlem almıştı. Hafta sonu boyunca Musk, Twitter yönetim kurulunun "ekonomik çıkarları hissedarlarla uyumlu değil" diye tweet attı. Musk şu anda yüzde 9.1 hisseyle Twitter’ın ikinci en büyük hissedarı konumunda.

ELON MUSK'A RAKİP GELEBİLİR

Öte yandan, aralık ayı sonu itibarıyla 103 milyar dolardan fazla varlığa sahip olan teknoloji odaklı özel sermaye şirketi Thoma Bravo, cuma günü Reuters'e verdiği demeçte, Twitter'a bir teklif oluşturabileceğini bildirdi. (DIŞ HABERLER)