Rolls Royce ilk 6 ayda 7 milyar dolar zarar açıkladı

Otomobil ve uçak motoru üreten şirket yılın ilk 6 ayında 7 milyar dolar zarar açıkladı. Fabrikalarını kapatmaya başlayan firma bugüne kadar 4 bin kişiyi işten çıkardı, 9 bin kişiyi de işten çıkarma hazırlığı yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını döneminde, adı lüksle özdeşleşen Rolls Royce kritik bir dönemece geldi. Rolls Royce, korona virüsü krizinden dolayı jet yolcu uçaklarının kızağa çekilmesiyle birlikte, ilk 6 ayda rekor gelir kaybı yaşadı.

Otomobil motorlarının yanısıra uçak motorları da üreten Rolls Royce, yılın ilk yarısında 7 milyar dolar zarar açıkladı

Bloomberght'de yer alan habere göre firma, kötü gidişatı durdurmak için varlıklarından bir kısmını satmaya hazırlanıyor.

Rolls Royce Perşembe günü yaptığı açıklamada, şirketin vergi öncesindeki 7 milyar dolarlık zararının, satışlar düşerken Döviz hedge'lerini durdurmak için yapılan ödemeden ve aynı zamanda şirketin ana jet motor biriminin değerinin düşürülmesinden dolayı kabardığını belirtti.

Şirket, varlıklarının Spanish ITP Aero’ya satışından 18 ay içerisinde 2 milyar sterlin elde etmeyi planladığını belirtti.

Rolls Royce, şirketin uzmanlaştığı geniş gövdeli uçak talebini uzun yıllar baskılaması beklenen krizle beraber, fabrikalarını kapatmaya ve eleman çıkarmaya başladı.

CEO Warren East yaptığı açıklamada, şimdiye kadar 4 bin kişinin işten çıkarıldığını, 9 bin kişinin daha işten çıkarılma potansiyeli olduğunu belirtti.