Konut kredisine 133 bin başvuru

Albayrak: Düşük faizli konut kredisine 133 başvurudan 101 binine 25 milyar lira tahsis yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a göre Türkiye ekonomisinde güçlü bir toparlanma var. İstanbul’da Türkiye Bankalar Birliği’nin 63. Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Albayrak "İktisadi faaliyetteki toparlanmayı güçlü bir şekilde görüyoruz. ürkiye'nin bu süreçten 'V' şeklinde bir toparlanma ile çıkarak potansiyel büyümesine yakınsamasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

"Üzerinde çalıştığımız yeni istihdam paketi, önümüzdeki dönemde ekonomideki iyileşme sürecini güçlü bir şekilde resetlemeye devam edecek" diyen Albayrak, "Düşük maliyetli konut kredisi 133 bin başvuruyu geçti, 101 binin üzerinde vatandaşımıza 25 milyar TL üzerinde tahsis yapıldı" açıklamasını yaptı.

Bankalardan hükümet politikalarıyla daha uyumlu bir bankacılık beklediklerini de belirten Albayrak "Merkez Bankası ve BDDK tarafından yapılan Zorunlu Karşılık (ZK) ve Aktif Rasyosu (AR) düzenlemelerinin etrafında dolaşmak, rasyoyu tutturmak için etrafta dolaşan bazı kurumlar veya işlemler duyuyoruz. Bunlardan kaçınmak lazım. Düzenlemelere samimiyetle uyum sağlamaya çalışmamız ve düzenlemelerin ruhuna uygun hareket etmemiz lazım"  dedi.

(İSTANBUL-AA)