Ekstreler mail ile değil bankacılık uygulamasıyla gönderilecek

1 Temmuz'da yürürlüğe girecek yeni düzenlemeye göre artık her türlü ekstre, dekont, hesap özeti gibi bilgiler elektronik bankacılık hizmeti sunulan kanallar üzerinden gönderilebilecek. İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık kullanmayanlara ise e-posta ile bildirim devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - BDDK’nın 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek düzenlemesiyle hesap ekstresi, dekont, hesap özeti gibi bilgilerin, e-posta yerine internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden gönderilmesi esas olacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yayımladığı yönetmelik uyarınca, bankalar elektronik ortamda müşterilerine ilettikleri, hassas veri veya sır niteliğinde veri içeren her türlü ekstre, dekont, hesap özeti gibi bilgileri, elektronik bankacılık hizmeti sunulan kanallar üzerinden gönderecek. Bankacılık uygulamalarını kullanamayan müşteriler, bankaya talepte bulunarak e-posta üzerinden bildirim almaya devam edebilecek.

GMAIL VE HOTMAIL'DE GÜVENLİK ENDİŞESİ

Paramedya'nın haberine göre, Gmail, Hotmail gibi e-posta sağlayıcılarının sunucularının yurtdışında bulunduğuna dikkat çeken yetkililer, yabancı internet sağlayıcıları üzerinden iletilen bankacılık bilgilerinin, yurtdışında kimler tarafından görülüp görülmeyeceğinin garanti edilemeyeceğini ifade etti.

İŞ BANKASI MÜŞTERİLERE DUYURDU

BDDK’nın aldığı karar neticesinde İş Bankası artık 1 Temmuz 2020 tarihinden sonra kredi kartı hesap özetinin müşterilerine dijital kanallar aracılığıyla ve posta yolu ile gönderilmeyeceğini açıkladı.

İş Bankası’ndan müşterilerine gönderilen mesajda şu ifadeler kullanıldı; "15.03.2020 tarihinde 31069 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bankaların Bilgi Sistemleri ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında kredi kartı hesap özetleri 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle müşterilerimize e-posta ve MMS yoluyla gönderilemeyecektir. Bu kapsamda Bankamız tarafından Dijital Hesap Özeti uygulaması hayata geçirilmiş olup pdf formatında hazırlanan bu hesap özetlerine, Maximum Mobil, İŞ Cep Uygulaması ve İnternet Şubemizden ulaşılabilecektir."

Yapılan değişiklik yalnızca ekstreleri kapsamıyor; aynı zamanda banka müşterileri ATM üzerinden yapılan işlem makbuzlarını da mail ya da SMS olarak isteyemeyecek. (HABER MERKEZİ)