Dolar haftaya hareketli başladı

Döviz kurları yeni haftaya hareketli başladı. Cuma günkü kapanışta 5,86'dan satılan dolar 5,90, euro ise 6,51'den işlem görüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin-ABD ticaret savaşındaki yumuşamanın etkisiyle geçen hafta ortası 5,80'lere kadar gerileyen dolar, ekonomik göstergelerin yanısıra ABD'li yetkililerden gelen 'yaptırım' hazırlıkları açıklamalarıyla yeniden yükseliş trendine girdi.

İstanbul serbest piyasada dolar 5,90, euro 6,51 liradan haftaya başladı. Saat 10.30 itibariyle ise dolar 5,92, euro ise 6,52 seviyesine yükseldi.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 5,86, euronun satış fiyatı ise 6,48 lira olmuştu.

Gram altın 283, ons altın ise 1489 dolardan satılıyor.

'FELÇ EDİCİ YAPTIRIM' HAZIRLIĞI AÇIKLAMASI

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin etkili isimlerinden Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham dün Türkiye'ye yönelik 'yaptırım' tehdidi açıklamalarına bir yenisini ekleyerek, "Kongre'de İran'a uygulananlardan beri en felç edici yaptırımlar hakkında Başkan'la birlikte çalışma çabalarına liderlik ediyorum" dedi. Graham, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son paylaşımda ise "Az önce Başkan Trump'la konuştum. Türkiye'nin Suriye'deki saldırganlığını felç edici ekonomik yaptırımlarla durdurmak için Kongre'yle birlikte çalışma kararını takdir ediyorum. Trump’ın bu kararı Türkiye için oyun değiştirici olacak. IŞİD'in yeniden bir araya gelmesini ve İran'ın yükselişini önlemek için katliamı durdurmamız ve Suriye'nin kuzeydoğusunu istikrara kavuşturmamız şart" ifadesini kullandı.

KÜRESEL PİYASALAR POZİTİF SEYİR İZLİYOR

Küresel piyasalar, ABD ile Çin arasında devam eden ticaret müzakerelerinde sağlanan ilerlemeyle pozitif yönde seyrediyor. ABD Başkanı Trump, ticaret müzakereleri hakkında yaptığı açıklamada, gelecek ay imzalanabilecek bir anlaşmanın ana hatlarında uzlaşma sağlandığını, ilk aşamada bu hafta uygulamaya girecek ek gümrük vergilerinin ertelendiğini duyurmuştu. Çin'in ise tarımsal ürün alımıyla birlikte mülkiyet hakları ve finansal servisler konusunda adımlar atacağı belirtildi. Ticaret müzakerelerine ilişkin iyimserlikle ABD'de borsalar geçen haftayı yükselişle kapattı.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler Dolar döviz