Merkez Bankası swap işlemlerinde vade süresini uzattı

Merkez Bankası, döviz karşılığı Türk Lirası swap piyasasında 1 hafta vadeli olarak yapılan işlemlerin 1, 3 ve 6 ay vadeyle gerçekleştirileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası, swap piyasasında işlemlerin ihale (çoklu fiyat) yöntemiyle yapılmasına karar verdi. 1 hafta vadeli olarak gerçekleştirilen swap işlemleri de 1, 3 ve 6 ay vadeli olarak yapılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), geçen yıl döviz kurlarında yaşanan artışın ardından banka bünyesinde, swap piyasası kurulmasına ve işlemlerin yetkili bankalarla limitleri dahilinde kotasyon yöntemiyle gerçekleştirilmesine karar vermişti.

TCMB'den bugün yapılan açıklamada, swap işlemlerinin geleneksel ihale yöntemiyle ve 1,3 ve 6 ay vadeli olarak yapılacağı aktarıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk lirası ve döviz likiditesi yönetimindeki esnekliğin artırılması amacıyla, söz konusu piyasada halen kotasyon yöntemiyle 1 hafta vadeli olarak gerçekleştirilmekte olan döviz karşılığı Türk lirası swap işlemlerinin, geleneksel ihale (çoklu fiyat) yöntemiyle 1, 3 ve 6 ay vadeli olarak da gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. İhtiyaç duyulan günlerde açılacak ihalelere ilişkin ayrıntılar aynı gün saat 10.00’da veri dağıtım sistemleri aracılığıyla ilan edilecektir. Kotasyon ve ihale yoluyla gerçekleştirilecek işlemler, halen kotasyon yöntemiyle gerçekleştirilen işlemler için belirlenmiş olan toplam limit dahilinde yapılacaktır." (HABER MERKEZİ)

Swap nedir?Swap nedir?

Merkez Bankası faizi 100 baz indirdiMerkez Bankası faizi 100 baz indirdi