Dolarda Çin sürprizi

ABD'nin Çin'e ek vergi getirmesinin ardından Çin'den hamle geldi. Dolar/yuan 7 seviyesini aştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Döviz kurları haftaya hareketli başladı. Trump'ın 300 milyar dolarlık Çin ürününe ek vergi koyma kararının ardından Çin, ABD tarım ürünlerinin ithalatının durdurulacağını duyurdu. Dolar/yuan 11 yıl sonra 7 seviyesini aşarken, risk iştahının azalmasıyla gelişen ülke kurları da dolar karşısında düştü.

5 Ağustos sabahı dolar kuru 5.55 seviyesinden 5.60 bandına çıktı. Beklentilerin altında gelen enflasyon verisi sonrası kur 5.55'lere geriledi. Dolar kuru, Fed kararının yarattığı dalgalanmanın ardından cuma günü Trump'ın Çin'e getirdiği ek vergilerle yeniden 5.60 üzerine çıkmış ancak haftayı 5.55 seviyesinde kapatmıştı. Avrupa'da PMI ve dünya genelinde Merkez Bankaları toplantılarının izleneceği hafta öncesine Çin'den ABD'ye misilleme geldi ve piyasalarda bozulma başladı.

Çin Merkez Bankası (PBOC) açıklamasında Yuan’ın sepet kurlar karşısında güçlü kalmayı sürdürdüğünü ve stabiliteyi korumak için kısa vadeli sert önlemler almaya hazır olduğunu açıkladı.

Altının onsu ise yüzde 1.5 yakın primli ve bin 450 dolar üzerine çıktı. Gram altın fiyatı 261 TL üzerinde seyrediyor. Öte yandan Norveç, Yeni Zelanda, Avustralya, Hindistan, Filipinler ve Tayland merkez bankalarının faiz kararları izleniyor. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Dolar ekonomi döviz yuan