Rifat Hisarcıklıoğlu'na 'İspanya Sivil Liyakat Nişanı' verildi

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na Türkiye ve İspanya ilişkilerine katkısı nedeniyle "İspanya Sivil Liyakat Nişanı" verildi. Törende konuşan Hisarcıklıoğlu, "Türkiye ve İspanya'nın birlikte ve birbirine destek olarak büyümeye, gelişmeye devam etmesini mümkün kılacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na "İspanya Sivil Liyakat Nişanı Encomienda Payesi" verildi.

Rifat Hisarcıklıoğlu'na, Kral VI. Felipe adına TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen törenle iki ülke ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı, İspanya Büyükelçisi Juan Gonzalez Barba tarafından "İspanya Sivil Liyakat Nişanı" takdim edildi. Törende konuşan Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile İspanya'nın Akdeniz'deki en kadim medeniyetlerden olduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki yakınlığın siyasi ve iktisadi ilişkilere de yansıdığını belirten Hisarcıklıoğlu, "NATO'da, OECD'de, Avrupa Konseyi'nde birlikte çalışıyoruz. Birleşmiş Milletler bünyesinde oluşturulan Medeniyetler İttifakı'nda çok önemli görevler üstlendik. İspanya, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecinde verdiği destekle dostluğunu bir defa daha göstermiştir" diye konuştu.

'DAHA ÇOK FİRMANIN TİCARET VE YATIRIM YAPMASINI SAĞLAYACAĞIZ'

"İspanya, Türkiye'nin en önemli ilk 10 ticaret partneri arasında" diyen Rifat Hisarcıklıoğlu, "İspanya'dan Türkiye'ye yapılan yatırımlar da 10 milyar avroyu aştı. 700'e yakın İspanyol firması Türkiye'de faaliyette bulunuyor. Bu da İspanya'nın Türkiye'ye ve Türk ekonomisine güvendiğini gösteriyor. Son yıllarda Türk firmalarının da İspanya'ya ilgi gösterdiğini memnuniyetle görüyoruz. 100 civarında firmamız, İspanya'da yatırım yapmış durumdadır" ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, ikili ticareti ve yatırımları artırmaya devam edeceklerini belirterek, "Daha çok firmanın karşılıklı ticaret ve yatırım yapmasını sağlayacağız. Türkiye ve İspanya'nın birlikte ve birbirine destek olarak büyümeye, gelişmeye devam etmesini mümkün kılacağız" dedi.

BARBA: TÜRKİYE'Yİ AB SÜRECİNDE DESTEKLİYORUZ

Ülkesi ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin oldukça iyi sevide olduğunu söyleyen İspanya Büyükelçisi Juan Gonzalez Barba, "Geçen yıl iki ülke arasındaki ticaret hacmi 13 milyar avroyu geçti. Türkiye İspanya'nın AB dışında en fazla ticaret yaptığı üçüncü ülke" şeklinde konuştu.

Karşılıklı yatırımların hızla devam ettiğini vurgulayan Barba, TOBB'un ve Rifat Hisarcıklıoğlu'nun özverili çalışmalarının katkısının büyük olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu'nun Türkiye-AB ilişkilerinin gelişimi adına yaptıkları çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade eden Barba, "İspanya Türkiye'yi AB'ye üyelik sürecinde destekliyor ve diğer aday ülkeler gibi eşit ve adil bir aday değerlendirme sürecinden geçmesi gerektiğini savunuyor" dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da Hisarcıklıoğlu'nu tebrik için törende birer konuşma yaptı. (ANKARA/AA)