Pamukkale Turizm'in iflası kaldırıldı

Pamukkale Turizm'in iflas kararını mahkeme kaldırdı. Karara ortaklar itiraz etmişti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye’nin köklü şehirlerarası otobüs firmalarından Pamukkale’nin konkordato talebini reddeden İzmir 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi, 24 Ocak'ta Pamukkale AŞ’nin iflasını kararlaştırdı. Şirketin itirazı sonrası dosyayı yeniden görüşen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 17'nci Hukuk dairesi iflas kararını kaldırdı.

'MAHKEMECE UZMANLARDAN RAPOR ALINMADI'

Mahkeme, iflas kararının kaldırılması yönündeki kararının gerekçe kısmında, "Mali konularda uzman kişilerce oluşan komiserlerin varmış olduğu sonuçlar itibariyle davacıların konkordato taleplerinin yerinde olduğu ve tasdiki halinde projenin uygulanabileceği belirtilmiş olmasına rağmen mahkemece bu konuda uzmanlarından rapor alınmayarak, hakimlik bilgisi de mali konularda değerlendirmeye yetmediğinden, ayrıca iflas yönünden konkordatoda belirlenen rayiç değerlerin güncel ve iflas kararlarına özgü yöntemle denetlenmeden sonuca varılmasının kanuni dinlenme hakkı ve usul kurallarına uygun görülmemiştir" denildi.

Üst mahkemenin iflasın iptaline dönük kararının ardından dosya yeniden İzmir 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görüşülecek.

PAMUKKALE TURİZM: SORUMLULUK BİLİNCİYLE ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

İflas kararının kaldırılmasının ardından yazılı açıklama yayınlayan Pamukkale Turizm Yönetim Kurulu, "57 yıldır olduğu gibi, ülke ekonomimize istihdam sağlamak ve yolcularımızı sevdiklerine ulaştırmak üzere, aynı sorumluluk bilinci ile çalışmayı sürdüreceğiz. Amacımız 57 yıldır olduğu gibi bugün de yolcularımızdan aldığımız güç ile daima 'Keyifli Yolculuk'ları daha çok insanımıza ulaştırmak üzere, yolumuza çok daha sağlam adımlarla devam etmektir" dedi.