Seçim sonrası bira hisseleri yükselişte

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bazı büyükşehirde yönetimin muhalefete geçmesinin ardından Türkiye'nin en büyük bira tedarikçisi Anadolu Efes'in hisseleri yüzde 7'ye yakın yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçimin ardından haftanın ilk iş gününe 17.58 TL'den başlayan Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayi (AEFES) hisseleri, günü 18.41 TL'den kapadı. Yüzde 6.9'luk artışla Anadolu Efes hisseleri son 8 aydaki en yüksek seviyeye ulaştı. Efes hisseleri bugün de yüzde 0,22 artış kaydederek 18,71 TL'ye ulaştı. Bloomberg, konuyla ilgili haberinde, "Bira hisseleri, Erdoğan'ın kaybının en büyük kazananlarından biri" başlığı kullanıldı.

Bloomberg'ten Taylan Bilgiç'e konuşan ICBC'den Burak İşyar "Bazı yatırımcılar alkol satışları konusundaki yerel sınırlamaların rahatlaması ihtimalini fiyatlıyor olabilir" yorumunda bulundu.

BIST-100 endeksi geçen yıl yüzde 3.1 değer kazanırken, Anadolu Efes ise yüzde 9.2 değer kaybetmişti. 2018'de 96.9 milyon lira gelir bildiren şirketin performansı uzmanların beklentilerinin altında kalmıştı.