Fed: Bu yıl faiz artışı yok

Amerikan Merkez Bankası (Fed), faiz kararını açıkladı. Faizler 2.25-2.50 aralığında sabit bırakıldı. Fed'in bu yıl içerisinde faiz arttırmayacağını ve bilanço küçültmeyi eylülde bitireceğini açıklamasından sonra dolar 5.43 seviyesine indi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fed, faizlerde değişiklik yapmadığını duyurdu. Buna göre federal fonlama faizi 2,25 - 2,50 aralığında kaldı. Fed ayrıca 2019'da faiz artırımına gitmeyeceğini belirterek, 2 faiz artışı yapılacağı tahminlerini boşa çıkardı.

Ekonomik büyümenin yavaşladığını belirten Fed, 2020 yılında ise bir faiz artırımının sinyalini verdi. Bu gelişme sonrası dolar/TL 5,46 seviyelerinden 5.41'e kadar indi ve 5,43'te dengelendi.

Fed, bilanço daraltmanın da eylülde sonlandırılmasının planlandığını açıkladı.

Hanehalkı harcamalarının azaldığını belirten Fed, enflasyon beklentisinin çok az değiştirirken, uzun vadeli büyüme beklentisini 1,9’da korudu. İşsizlik beklentisi ise yüzde 3.7'den kademeli olarak yukarı çekildi.

POWELL: KÜRESEL EKONOMİ YAVAŞLADI

Fed Başkanı Jerome Powell Powell, politika faizini sabit tutmayla sona eren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Powell, para politikalarında hedef enflasyondan ortalama enflasyonun değerlendirilmeye alınacağına dair açıklamalarda bulundu. Bu söylemle parasal genişlemenin önü açıldığına dair yorumlar öne çıktı.

Powell, Avrupa ve Çin ekonomilerinin yavaşladığına değinerek, ABD ekonomisinin de küresel ekonomik yavaşlamayı hissedeceğine vurgu yaptı.

Powell, 'sabırlı olmanın', Fed'in karar vermek için acelesi olmadığı anlamına geldiğine işaret ederek, "Sabırlı olmak için iyi bir zaman" dedi. "Bilanço normalleşmesini revize ettik. Normalleşme kademeli olacak" diyen Powell, ihtiyaç halinde bilanço planlarında ek ayarlamalar yapacaklarını ifade etti.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Dolar Faiz FED