ABD'li başstratejist: Ayı piyasası resmen başladı

ABD ile Çin arasındaki ticari gerilim, ABD ekonomisini de vurmaya başladı. ABD borsaları mart ayından bu yana en büyük düşüşü yaşadı. Ülkenin önde gelen piyasa stratejistlerinden Ed Clissold, beklenen ayı piyasasının resmen başladığını ve borsalarda yüzde 20 kayıp yaşanabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD hisse senedi piyasası geçen hafta yüzde 5 civarında değer kaybetti. Dow Jones, S&P ve Nasdaq endekslerindeki düşüş yüzde 4.5 seviyesine ulaştı. Son 50 günlük ortalama 200 günün altına düştü. Geçen perşembe günü de Nasdaq ve NYSE endeksindeki 1322 kağıt son 1 yılın en düşük seviyesini görmüştü. Borsa mart ayından bu yana en düşük seviyesine gerilerken, uzmanlar bunun sıradan bir düzeltme olmadığına dikkat çekiyor.

Habertürk'te yer alan habere göre ülkenin önde gelen finansal araştırma kuruluşlarından Ned Davis'in ABD piyasa başstratejisti Ed Clissold, ticaret savaşları, faiz arttırımı ve yavaşlayan büyüme endişesiyle 2019 yılı için beklenen 'ayı piyasası'nın resmen başladığını ve borsalarda yüzde 20 kayıp yaşanabileceğini söyledi.

'RESESYON DEĞİL'

CNBC'de Futures Now programında konuşan Clissold, "Bu resesyonla ilgili değil, tipik bir ayı piyasası" dedi ve gelecek birkaç ayın gündeminde bu gidişatın olması gerektiğini vurguladı.

Kâr revizyonlarının gelmeye başladığını belirten Clissold, bunun piyasayı birkaç ay sıkıntıya sokacağını, derin bir geri çekilme olacağını ancak resesyon olmayacağını belirtti. 2019 yılının ikinci çeyreğinden itibaren sağlıklı bir rali beklentisi de açıklayan başstratejist, piyasanın 2019 yılı sonunu yüksek tek haneli ya da düşük çift haneli getiriyle kapatabileceğini ifade etti.

Wall Street uzmanları ticaret savaşı gerilimi, yavaşlayan büyüme ve ekonomik göstergeler ile faiz artışlarından kaynaklı riskler nedeniyle 2019 için ayı piyasası beklentisini daha önce de dillendiriyordu.

Eylül ayında 2940 puanı aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gören S&P 500, bu öngörü doğru çıkarsa 600 puana yakın eriyecek. Endeks, geçen haftayı 2600 puanlı seviyelerden kapatmış ve bir haftada yüzde 5'e yakın düşüş göstermişti.

Ayı piyasası nedir?Ayı piyasası nedir?

Boğa piyasası nedir?Boğa piyasası nedir?

Etiketler çin ABD Borsa