Şimşek: Artı dış kaynakla yumuşak iniş mümkün

Mehmet Şimşek, enflasyon ve cari açığın, yeni hükümet tarafından düşürülebileceğini belirtti. Şimşek, "Artı dış kaynakla yumuşak iniş mümkün" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek enflasyon verileriyle ilgili açıklama yaptı.

Mehmet Şimşek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Orta vadeli bir perspektifle enflasyon/cari açık gibi sorunlar kökten çözülür. Yeni hükümet politika setini (para, maliye, makro-ihtiyati) daha da güçlendirip, ekonomide başlayan yeniden dengelenmeyi sürdürür, yapısal reformları önceliklendirir, + dış kaynakla yumuşak iniş mümkün" ifadelerine yer verdi.

'IMF'Yİ KASTETMEDİM'

"Dış kaynak" ifadesiyle IMF'yi mi kastettiği sorulan Şimşek, "Hayır, 2018 yılında toplam küresel tasarruflar 1.5 trilyon dolar artarak 22 trilyon dolara çıkacak. Sermaye her zaman güvenli liman arayışında. Küresel dolar likiditesi azalıyor ama güçlü hikayesi olan ülkelere kaynak akışı devam eder. Ülkemizin orta uzun vadeli görünümü pozitif" yanıtını verdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Haziran ayı enflasyonu yüzde 2.61, yıllık enflasyon yüzde 15.39 oldu. (HABER MERKEZİ)

Enflasyon zirve yaptı:  Yüzde 15,3Enflasyon zirve yaptı: Yüzde 15,3