THY emlakçılığa başlıyor

THY'nin geçen yıl kurulan gayrimenkul şirketi Emlak GYO ile İstanbul Arnavutköy'deki 3 milyon 600 bin metrekarelik arazinin hisselerine ortak oldu. İki şirket gelirleri yarı yarıya paylaşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emlak GYO bu sabah KAP'a yaptığı bildirimle İstanbul Arnavutköy'deki 3 milyon 639 bin 117 metrekare büyüklüğündeki arazinin yüzde 50 hissesinin THY GYO'ya satıldığını duyurdu. Açıklamada iki şirket arasında yapılan anlaşma ile geliştirilecek projelerden elde edilecek net gelirin 'yüzde 50/yüzde 50' paylaşılacağı duyuruldu.

GEÇEN YIL KURULMUŞTU

THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi, geçen yıl Kasım ayında THY bünyesinde kurulmuştu. 50 bin TL nakit sermayeli şirketin 'hava yolu faaliyetleri üzerine de çalışacağı' açıklanmıştı.

Emlak GYO'dan bugün yapılan açıklamanın tam metni 

Şirketimiz, sahip olduğu, İstanbul ili, Arnavutköy ilçesi, Dursunköy mahallesindeki 3.639.117 m2 büyüklüğündeki arsasının %50 hissesini, 312,5 milyon TL+KDV nakit bedelle Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'ne  satmak üzere protokol imzalamıştır.

Söz konusu protokol çerçevesinde, Şirketimizin arsalar üzerinde Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. ile birlikte, etaplar halinde geliştireceği projelerden elde edilecek "net kazanç", %50'si Emlak Konut'a, %50'si  Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'ne ait olmak üzere paylaşılacaktır.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Etiketler THY emlak Emlak GYO