Ataşehirli emlakçılar: Zeynep Kılıçdaroğlu dairesini bu fiyata başkasına satamazdı

Zeynep Kılıçdaroğlu'nun dairesini 100 bin dolara Güneş gazetesi sahiplerine satmasının ardından Ataşehir'deki emlakçılara ev fiyatlarını sorduk. Emlakçılar "Zeynep Kılıçdaroğlu dairesini bu dönemde bu fiyata zor satardı" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu, İstanbul’un Ataşehir ilçesindeki dairesini Güneş gazetesinin sahiplerine 100 bin dolara sattı.

Güneş gazetesi daha önce dairenin değerinin 1 milyon dolar olduğunu iddia etmiş, CHP ise Zeynep Kılıçdaroğlu'nun daireyi 100 bin dolara satmaya hazır olduğunu açıklamıştı. Bunun üzerine Güneş gazetesi daireyi satın almaya talip olduğunu "100 bin dolar hazır, tut sözünü" manşetiyle çıkmıştı.

Dün bu satışın gerçekleştiği, Zeynep Kılıçdaroğlu'nun 100 bin dolar karşılığındaki dairesine ait tapuyu devrettiği ortaya çıktı. Peki Zeynep Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Ataşehir'deki dairesinin gerçek bedeli ne kadar? Gazete Duvar bu soruyu, Ataşehir'deki emlakçılara sordu.

'AYNI BİRADAKİ 2 DAİREYİ 1 YILDIR SATAMADIM'

Emlakçı Metin Küçük, Zeynep Kılıçdaroğlu'nun Buz rezidanstaki dairesini 3 yıl önce  henüz inşaat halindeyken satmaya çalıştığını ancak satamadığını söyledi. Dairenin bulunduğu Buz rezidanstan birçok daire sattığını belirten Küçük, bunlardan hiçbirinin satış bedelinin 1 milyon dolar olmadığını söyledi. Küçük, şunları anlattı:

“Bu dairenin satış fiyatı 400 bin TL. Bu rezidansı yapan benim arkadaşlarım. O rezidanstaki dairelerin birkaçının satışını ben yaptım. O dairenin de satışını 3 yıl önce henüz sıfırken ben yapacaktım ama satışını gerçekleştiremedim. O dairenin fiyatına 1 milyon dolar diyorlar. Böyle bir rakam olamaz. Benim şu an orada 1+1 ve 2+1 birleştirilmiş dairem var ama satamıyorum. Bu iki daireyi 920 bin TL'ye satarım demiştim ama 1 yıldır satamadım. Satış ilanı da duruyor. Biri gelip 850 bin TL verse satacağım. Bunlar haklı olacakları yerde böyle saçma sapan rakamlarla haksız duruma düşüyorlar.”

Zeynep Kılıçdaroğlu'nun dairesi Güneş gazetesinin sahiplerine satıldıZeynep Kılıçdaroğlu'nun dairesi Güneş gazetesinin sahiplerine satıldı

'DAİRE 90 BİN DOLAR'A DA SATILABİLİRDİ'

Ataşehir'deki bir başka emlakçı Osman Erdoğan, bu dairenin normal fiyata satıldığını, dairenin 90 bin dolara da satılabileceğini söylerken şu bilgileri verdi, “Zeynep hanımın dairesinin satış bedeli normal. Ataşehir'in içerisinde bile daire fiyatları böyle. 100 bin dolar 381 bin TL para yapıyor. Ataşehir'in içinde yer alan 25 senelik daireler 400 bin TL. O rezidansta yer alan 1+1 dairenin değeri 1 milyon dolar eder mi? Siyasi görüşüm Kılıçdaroğlu'nun görüşüne uygun olmamasına rağmen yazık ettiler.”

'BU DAİRE BİRAZ ZOR SATILIRDI'

20 yıldır Ataşehir'de emlakçılık yapan Bülent Ağbulak, Zeynep Kılıçdaroğlu'nun sattığı daire için şunları söyledi: “2+1 olsaydı bu daire 450 bin TL'ye satılırdı. 3+1 olsaydı 600 bin TL olurdu. Türkiye genelinde olduğu gibi Ataşehir'de de daire fiyatları düşüyor. Şu an emlak piyasası kötüye gidiyor. Günümüz piyasasında bu daire biraz zor satılırdı. O dönem bu konu konuşulduğunda dolar kuru 4'tü, şu an 3.80 oldu. 1 milyon dolarla 100 bin doları kıyasladığımız zaman arada uçurum kadar fark var. Ben 20 yıldır Ataşehir'de emlakçılık yapıyorum. Buradaki 4+1, 5+1 dairelerin fiyatı bile 1 milyon Dolar değil.”

Kılıçdaroğlu'nun kızından Güneş gazetesinin patronuna mektupKılıçdaroğlu'nun kızından Güneş gazetesinin patronuna mektup

Bülent Tezcan: Güneş gazetesi 100 bini hazır etsinBülent Tezcan: Güneş gazetesi 100 bini hazır etsin