Ekonomi Bakanı: Booking.com yetkilileri geliyor

Booking.com yetkilileri 'yasak' kararının ardından görüşmeye geliyor. Görüşmeler 22 Haziran'da başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Hollanda merkezli online otel rezervasyon servisi Booking.com’a, Türkiye’de mahkeme kararıyla yasak getirilmesinin ardından, Türkiyeli ve Booking.com yetkilileri ilk kez görüşme kararı aldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Booking.com yetkililerinin 22 Haziran'da görüşme için Türkiye'de olacağını açıkladı. Hollanda ile yaşanan krizle aynı döneme gelen Booking.com’un kapanma kararı, TURSAB’ın başvurusuyla ve 'haksız rekabet' suçlamasıyla görülen davanın sonunda alınmıştı.

Booking.com, dünyanın her ülkesinde, sayısız otelle anlaşması olan ve turistlere kendi hizmeti üzerinden rezervasyon yaptırmaları halinde önemli indirimler sağlayabilen bir web servisi. Site, ayrıca, turistler için konaklayacakları otel hakkında yapılan yorumları okuyarak, şikayetleri görebilme imkanı da tanıyordu.

Yasakla beraber, Booking.com adresine Türkiye’den erişim de engellendi. Böylece Türkiye’deki otellerin Booking.com ile çalışmasının önüne geçildi. Booking.com’a daha önce Türkiye’de Rekabet Kurulu tarafından, 2,5 milyon TL düzeyinde ceza kesilmişti.