Hizmet sektöründe ciro arttı, istihdam azaldı

Ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro yüzde 5.1 arttı. İstihdam ise yüzde 0.3 azaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ticaret ve hizmet sektörlerinde 2017 yılının ilk çeyreğinde istihdam çok küçük oranda azalırken ciro endeksi yüzde 5.1 arttı.

TÜİK’in araştırmasına göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi 2017 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5.1 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 14.7 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet istihdam endeksi 2017 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.3 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1.4 azaldı.

tablo1

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet çalışılan saat endeksi 2017 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.1 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4.4 azaldı.

tablo2

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet brüt ücret-maaş endeksi 2017 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.9 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5.8 arttı.

(HABER MERKEZİ)