İstanbul'dan Erivan'a taşınıyorlar!

22 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren FEAS taşınma karar aldı. Yeni adres Erivan.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 22 yıldır İstanbul'da faaliyet gösteren Avrupa Borsaları Federasyonu, Tahran’da düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul toplantısında, oy çokluğu ile Federasyonun merkezinin İstanbul’dan taşınmaya karar verildiğini bildirdi. 1995 yılında İstanbul’da kurulan ve 22 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Avrasya Borsaları Federasyonu (Federation Euroasia Sec- FEAS), merkezini İstanbul’dan Ermenistan’ın başkenti Erivan’a taşıyor.

Habertürk'ten Sefer Yüksel'in haberine göre FEAS Başkanı ve Mısır Borsası Başkanı Dr. Muhammed Omran, üyelerine gönderdiği eposta ile FEAS’ın, 16 Mayıs’ta Tahran’da düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul toplantısında, oyçokluğu ile Federasyonun merkezinin İstanbul’dan Erivan’a taşınmaya karar verildiğini bildirdi.

TÜRKİYE ÇEKİLDİ

Omran, Borsa İstanbul ve Borsa İstanbul’un hisse sahibi olduğu Saraybosna Menkul Kıymetler Borsası’nın FEAS’tan çekilmesinin ardından yerlerine Kıbrıs Rum Yönetimi Borsası ve İran Fara Borsası’nın geldiğini kaydetti. Türkiye FEAS’ın kurucu üyeleri arasında yer alıyordu ve kuruluşun merkezi Borsa İstanbul binasındaydı. Borsaya yakın kaynaklar, Asya, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin üyesi olduğu FEAS’ın önemli bir ağ olduğunu, Türkiye’nin kurduğu bu kuruluşun merkezinin Ermenistan’a taşınmasının sektör için talihsizlik olduğunu belirtiyor.

Etiketler Tahran merkez Erivan FEAS