Varlık Fonu'nda gözler Yüksek Mahkeme'de

Kamu şirketlerinin Türkiye Varlık Fonu’na aktarılmasıyla ilgili tartışma sürerken gözler Anayasa Mahkemesi’ne çevrildi. Yüksek Mahkeme, CHP’nin 21 Ekim’de yaptığı iptal başvurusuna henüz yanıt vermedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye Varlık Fonu’na dönük eleştirilerden biri de denetimle ilgili. Sayıştay denetimi yapılamayacak olan fon aynı zamanda kamu ihale kanunundan, sermaye piyasalarının kontrolünden ve devlet memurları kanundan muaf.

CHP, kanun Meclis’te kabul edildikten sonra Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu. 21 Ekim 2016’da yapılan başvuruda, başta fonun Sayıştay denetiminden muaf tutulmasını içeren madde olmak üzere bazı maddelerin iptali ve iptal davası sonuçlanıncaya kadar yürürlüğünün durdurulması talep edildi. Ancak, Anayasa Mahkemesi geçen 3 ayda bir karar vermedi.

'DEVİRLER DURDURULAMAZ'

Öte yandan, devir işlemleri 5 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayınlandığı için, başvuru doğrultusunda karar çıksa dahi geriye yürümeyeceği için bu devirlerin durdurulması söz konusu olmayacak.

Varlık Fonu 'çılgın projeler'e gidecek!Varlık Fonu 'çılgın projeler'e gidecek!

Bu arada Türkiye Varlık Fonu’na devirlerle ilgili kararlar Bakanlar Kurulu kararı. Bakanlar Kurulu, ağustos ayında çıkan kanunun verdiği yetkiye dayanarak bu devir işlemlerini yapmış durumda.

O nedenle bu karara karşı idari açıdan yapılacak bir şey görünmüyor.

Gözler Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karara çevrilmiş durumda. (HABER MERKEZİ)