Davos Zirvesi'nde ilk kez Çinli lider

İsviçre'de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na Çin delegasyonu ilk kez 'devlet başkanı' seviyesinde katılıyor. Forum, 15-18 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na bir Çin lideri ilk kez katılacak. Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Devlet Başkanı Xi Jinping'in 15-18 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek foruma katılacak.

Dünya çapında politikacılar ve büyük şirket patronlarının yer aldığı foruma katılacak olan Çin delegasyonunda Jinping'e Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, Wanda Group başkanı Wang Jianlin ve Baidu başkanı Zhang Yaqin eşlik edecek.

Dünya Ekonomik Forumu şefi David Aikman'ın Bloomberg'e yaptığı açıklamada, "Çin delegasyonun dünya ekonomisindeki büyük rolünden dolayı bu yıl forumda Çin'in de sesini duymamız gerek" dedi. 'Davos Zirvesi' olarak bilinen Dünya Ekonomik Forumuna geçtiğimiz yıl Çin'i başkan yardımcısı Li Yuanchao temsil etmişti. Jinping, devlet başkanı olarak ilk kez ülkesini forumda temsil edecek. (DIŞ HABERLER)