İzban grevinde anlaşma sağlandı

İzmir ulaşamının bel kemiği İZBAN'daki grevde anlaşmaya varıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Yarından itibaren trenler çalışmaya başlayacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir’de bir haftadır devam eden ve kent trafiğini önemli ölçüde etkileyen İZBAN grevinin sona erdiği duyuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, tarafların ilk yıl için yüzde 15 zam için anlaştığı duyuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) ortak olduğu İZBAN'daki grevin sonlandırılması için Ankara'da toplantı yapıldı. TCDD Genel Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanlığı Müşteşar Yardımcıları Orhan Birdal ve Selçuk Sert, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Türk-İş ve Demiryol-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, İZBAN Yönetim Kurulu üyeleri ve Demiryol-İş İzmir Şube yöneticileri katıldı.

İki saati aşan görüşmenin ardından anlaşma, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Aziz Kocaoğlu ve Ergün Atalay tarafından imzalandı.

İZBAN makinisti kadın: Ödenmemiş faturalarla yaşamak istemiyoruzİZBAN makinisti kadın: Ödenmemiş faturalarla yaşamak istemiyoruz

İLK YIL İÇİN YÜZDE 15 ZAM

Anlaşmaya göre, ilk yıl için ücretlere yüzde 15 zam yapılacak. Birinci yıl için belirlenen brüt tavan ücretler ise şu şekilde belirlendi:

- Tekniker: 2340 TL

- Sürücü: 2300 TL

- Teknisyen: 2075 TL

- İstasyon Operatörü: 2030 TL

- Muhasebe Personeli: 1940 TL

- Veznedar: 1885 TL

- Gişe Görevlisi: 1885 TL

İzmir'de 'tarihi' grevİzmir'de 'tarihi' grev

Birinci yıl için ikramiye ücreti 75 güne çıkarılırken, taban ücret ise brüt 1800 lira oldu. İkinci yılın ilk 6 ay ücretlerine, önceki 6 aya ait TÜFE oranında artış yapılacak.

Ek olarak "Teknisyen" grubu ücretlerine brüt 75 TL, "İstasyon Operatörü" grubu ücretlerine brüt 50 TL artış yapılması kararlaştırıldı. İkramiye ise 80 güne çıkarıldı. Ücreti ödenen yemek bedeli günlük 12 TL oldu.

İkinci yılın ikinci 6'ncı ay ücretlerine ise önceki 6 aya ait TÜFE oranında artış yapılacak. Ek olarak "Teknisyen" grubuna brüt 50 TL, "İstasyon Operatörü" grubuna brüt 25 TL artış yapılacak. İkramiye ise çalışılan gün sayısına göre uygulanarak 85 güne çıkarılacak. Ücreti ödenen yemek günlük 12 TL olacak. (HABER MERKEZİ)