Çin'den Trump'a iPhone resti

Çin, daha henüz göreve başlamadan, ek vergi tasarısına yönelik Trump'ı uyardı. Çin devlet başkanı "tek geçerli yol işbirliği" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'de devlet destekli Global Times gazetesi, kendilerine yönelik bir ticaret savaşı başlatmaması için Donald Trump'ı uyardı. Global Times Trump'ın Çin mallarına yönelik bir ek vergi koymasının 'naiflik' ve 'ahmaklık' olacağını belirtti.

Guardian'ın haberine göre devlet destekli gazete, Trump'ın Çin ve ABD arasındaki ticari ilişkileri baltalarsa ABD endüstrisinin bu yüzden ağır hasar alacağını ve Cumhuriyetçi başkanın 'vurdumduymaz', 'cahil' ve 'yetersiz' olarak anılacağını belirtiyor. Haberde Trump eğer bu gümrük vergisini uygulamaya geçirirse Çin'in bir grup boeing yerine Airbus uçağı almayı tercih edebileceği, I Phone ve Amerikan araba satışlarında büyük bir gerileme yaşanabileceği söyleniyor.

'TEK GEÇERLİ YOL İŞBİRLİĞİ'

Trump, seçim kampanyası boyunca Çin'den ithal edilen mallara yüzde 45 gümrük vergisi koyacağını söylemişti ve Çin'i ekonomik manipülasyon yapmakla suçlamıştı. Reuters'ın bu sabah geçtiği habere göre Çin devlet başkanı Xi Jinping bu sabah Trump'la yaptığı telefon konuşmasında iki ülke arasındaki ilişkilerde geçerli olan tek seçeneğin işbirliği olduğunu vurguladı.

(DIŞ HABERLER)

Etiketler çin ABD Donald Trump