Şimşek Moody's'e 'notumuzu kırma' diyecek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 5 Ağustos'ta yapacağı açıklamayla Türkiye'nin kredi notunu 'çöp'e çevrilebileceğini belirten Moody's ile görüşme kararı aldı. Şimşek, kredi notu dağıtan şirketlerin ‘hatalı karar' almasının önlenmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Uluslararası kredi ve derecelendirme kuruluşu S&P'nin ardından Moody'sin de benzer bir adım atmaya hazırlanması üzerine Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek harekete geçti. Şimşek, Moody'sin yetkilileriyle görüşme kararı aldı.

Hükümet, başarısız darbe girişiminin ardından Türkiye'nin kredi notunu düşüren derecelendirme şirketlerini sert dille eleştirdi. Başbakan Mehmet Şimşek, CNN Türk tarafından yayınlanan röportajında, kredi notu dağıtan şirketlerin ‘hatalı karar' almasının önlenmesi gerektiğini söyledi. Şimşek, Türkiye'nin kredi notunu kırmak için hiçbir neden bulunmadığını da savundu. Şimşek derecelendirme şirketi Moody'sin Türkiye'de incelemeler yapmakta olan heyetiyle görüşmeyi planladıklarını söyledi.

Uluslararası kredi ve derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin BB+ olan notunu BB'ye düşürmüştü. Moody's de 21 Temmuz'da yaptığı açıklamayla, Türkiye'nin Baa3 olan kredi notunun "çöp"e düşürülebileceğini açıklamıştı.