Darbe hasarları sigorta kapsamında

Sigorta şirketleri darbe girişimi sırasında hasar gören tüm sigortalılarının hasarını karşılayacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında en çok merak edilen konuların başında gelen, maddi zararların nasıl karşılanacağı sorusunu sigorta şirketleri yanıtladı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Unico Sigorta, darbe girişimi nedeniyle araçları maddi zarara uğrayan kasko müşterilerinin zararını karşılama kararı aldı. Firmanın Genel Müdürü Cenk Tabakoğlu, “Kasko poliçesi olan ve aracı, yaşanan elim hadiseler nedeniyle zarar gören sigortalılarımızın oluşan bu maddi zararlarının kasko teminatı dışında bırakılmayacağını ve zararların hızlı bir şekilde tazmin edileceğini tüm kamuoyunun bilgisine sunarız” diye konuştu.

Yangın, oto kaza, oto dışı kaza, mühendislik ve nakliyat sigortası alanlarında ürünler sunan Doğa Sigorta ise darbe girişiminin ardından hasar gören tüm sigortalılarının hasarını karşılayacağını açıkladı. Darbe girişiminin etkisiz hale getirildiğini kaydeden Doğa Sigorta Üst Yöneticisi Nihat Kırmızı, girişimin ardından sigortalıların zararının giderilmesi için hasarlarının karşılanacağını belirtti.

'HASARLARI ÖDEYECEĞİZ'

Fransa’nın tarım ve sağlık sigorta şirketlerinden Groupama da olaylar sırasında zarar gören tüm sigortalılarının yanında olduklarını açıkladı. Firmanın yaptığı açıklamada; “Bütün branş genel şartlarında istisna olarak yer almasına ve şirketimize hasar ödeme yükümlülüğü doğurmamasına karşın, Groupama Sigorta olarak, sigortalılarımızın bu kapsamda meydana gelmiş olan bütün hasarlarının sigorta tazminatlarını ödeyeceğimizi bildiririz” denildi.