Rusya'dan Türkiye'ye tarifeli uçuşlar başlıyor

Rus hava yolu şirketleri, Türkiye'ye tarifeli uçuşlara başladı. Ayda yaklaşık 50 bin turistin Türkiye'ye geleceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile Rusya arasında ilişkileri normalleştirme sürecinin ardından turizmdeki hareketlenme devam ediyor. Son olarak Rusya’nın "Ural Airlines" havayolu şirketi 7 Ağustos’tan itibaren Ekaterinburg’tan Antalya’ya her pazar günü Airbus A320 uçağı ile tarifeli seferler düzenleyeceğini açıkladı.

Tarifeli uçuşların yanı sıra 'charter' uçaklarla da Türkiye'ye her ay 80 bin Rus turistin gelebileceği belirtiliyor. Ancak charter seferleri için Moskova yönetiminden izin çıkması bekleniyor.

Bu izin süreci uzayınca Rus hava yolu şirketleri Antalya’ya tarifeli sefer koymaya başladı. Daha önce sadece Aeroflot ve Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçuş gerçekleştirdiği Antalya’ya geçen hafta Rossiya Airlines tarifeli sefer düzenlemeye başlamıştı.

FİYATLARI AÇIKLADILAR

Son olarak, 7 Ağustos'tan itibaren tarifeli uçuşlara başlayacak olan Ural Airlines'tan şu açıklama yapıldı: "Ural Airlines, uzun süredir beklenen Türkiye seferlerine yeniden başlıyor. 7 Ağustos tarihinden itibaren her hafta Pazar günleri Ekaterinburg-Antalya seferleri düzenlenecek. Bilet fiyatları ’Promo bagajsız’ tarife için 385 euro, 23 kilogramlık 1 bagaj hakkı içeren ’Ekonomik’ tarife için 435 eurodur. Uçak seferleri Airbus A320 ile gerçekleşecek."

Ural Airlines, Rusya’nın en iyi 5 havayolu şirketi arasında yer alıyor. 2015 yılı sonunda şirketin hizmetlerinden 5,4 milyon yolcu faydalandı.

Rusya’nın ucuz biletli hava yolu şirketi Pobeda’nın da Alanya’daki Gazipaşa Havaalanı’na sefer düzenlemeyi planladığı belirtiliyor.

HER AY 80 BİN TURİST

Öte yandan Sputnik'in haberine göre Rusya'dan 'charter' uçak seferlerinin yeniden başlaması halinde Türkiye'ye her ay 80 bin turistin gelebileceği belirtildi. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, "'Charter' uçaklarla yapılacak seferlerin kapasitesiyle ilgili ortalama bir hesap çıkardık. Bu, ayda yaklaşık 80 bin kişiye denk geliyor. Bunun için uçakların tamamen dolu olması gerekiyor ama bu neredeyse hiçbir zaman olmayan bir şey" dedi.

Lomidze ayrıca Türkiye Bakanlar Kurulu'nun, ülkeye inen her bir tarifesiz yani 'charter' uçak için tur operatörlerine 6 bin dolar yakıt yardımı yapılması uygulamasının uzatılmasını değerlendirdiğini de ekledi.

RESMİ İZİN BEKLENİYOR

Rusya Ulaştırma Bakanlığı'nın Türkiye'ye 'charter' uçuşların yeniden başlaması için teklif hazırlıyor.  ancak uçuşların başlaması için gerekli olan resmi hükümet kararı henüz verilmedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç ise 'charter' seferlerinin başlayabilmesi için Türkiye'den güvenlikle ilgili resmi bir garanti beklediklerini söylemişti. (MOSKOVA/DHA)