Puma yetkilileri Türkiye'ye geldi

EURO 2016'da oynanan İsviçre-Fransa maçında 3 İsviçrelinin yırtılması nedeniyle, Puma yetkilileri inceleme yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2016 Avrupa Şampiyonası'nda oynanan İsviçre-Fransa maçında, İsviçreli 3 futbolcunun formasının yırtılmasının ardından Puma, Türkiye'ye heyet gönderdi. Heyetin yapacağı incelemenin ardından, Türk firmasıyla yapılan sözleşme iptal edilebilir.

İsviçre'nin Fransa ile oynadığı maçta 3 oyuncunun formasının yırtılmasının ardından, forma sponsoru olan Puma, sosyal medyada dalga konusu oldu. Büyük prestij kaybına uğrayan firmanın Alman borsasındaki hisselerinde dalgalanmalar yaşandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Puma, formaların Türkiye'de bir firma tarafından üretildiğini açıkladı.

Yeni Hayat gazetesinin haberine göre, firma, inceleme yapması için 3 yetkilisini Türkiye'ye gönderdi. Puma'nın Türkiye'de anlaşmalı olduğu üretici firma Milteks Sanayi A.Ş. ise sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını, formalara isim ve numara yazımı sırasında uygulanan ısıdan kaynaklandığını iddia etti.

Milteks ile Puma yöneticileri arasında yoğun görüşmeler devam ederken, Puma'nın sponsor olduğu Çek Cumhuriyeti, İsviçre, İtalya ve Slovakya formaları teste tabii tutuldu. Sonuçların olumsuz çıkması halinde Alman devi, Türk markası ile olan sözleşmesini gözden geçirecek.

Milteks yetkilileri ise, yaklaşık 20 yıldır Puma ve Nike'ın formalarını ürettiklerini ve böyle bir olayla ilk kez karşılaştıklarını söylüyor.

MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA İPTAL OLABİLİR

Formalarının üretim aşamasından sonra teste tabii tutulduğunu aktaran kaynaklar, “Testlerin başarılı olmasından sonra da formalar numara ve isim basılması için Puma’nın Almanya’daki merkezine gönderilir. Formaların yırtılmasında numara ve isim yazılması sırasında fazla ısı verilmesi etkili olabilir. Biz bu durumu marka yetkililerine de aktardık. Birkaç gündür testler yapıyoruz. Çıkan sonucu da kamuoyuyla anında paylaşacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo ise Türkiye’nin adının böyle bir olayda geçmesinin karışmasının üzüntü verici bir durum olduğunu ifade etti. Yaşananların Türkiye'deki hazır giyim sektörü için imaj kaybına yol açabileceğini vurgulayan Kariyo, bunun önüne geçilmesi için de üretici firmanın bütün ayrıntıları ortaya koyması gerektiğini kaydetti.

Aceka Holding bünyesinde yer alan Milteks Tekstil, 1994’ten bu yana Puma ile çalışıyor.

Haberin tamamı