Ekofest'e yine izin yok

Kazdağı Ekoloji Festivali (Ekofest), Edremit'te yapılmasına izin verilmeyince bu kez Bayramiç’te yapılması için başvurdu. Ancak festivalin Bayramiç için yaptığı başvuru da reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - Kazdağı Ekoloji Festivali (Ekofest 2023) Edremit Darıdere’den sonra bu kez de Bayramiç’te yasaklandı. 'Yangın' gerekçesi ile Çanakkale ve Balıkesir’de hiçbir yerde izin verilmeyen Kazdağı Ekoloji Festivali, bu yıl da yapılamıyor.

'ORTALIĞI SEL GÖTÜRÜYOR YANGINI BAHANE EDİYORLAR'

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan, Bayramiç’teki yasak kararının ardından açıklamada bulunarak, Çanakkale ve Balıkesir bölgesindeki yağışlı havayı işaret etti. Doğan, “Ortalığı sellerin götürdüğü yağmurlu haziran günlerinde, sözüm ona ‘yangın tehlikesi’yle bir araya gelmemiz engellendi. Ormanlarımızı enerji ve maden şirketlerine peşkeş çeken orman idaresi sözüm ona ormanları bizden koruyor” dedi.

Doğan açıklamasında, engelleme ve yasakların kendilerini yıldıramayacağını söyledi. Doğan, “Sulak alanları korumayan Doğa Koruma ve Milli Parklar, tabiat parkını derneğimizden sakınıyor. Tarikat yurtlarında çocukların tecavüz edilmesine, her gün en az dört kadının öldürülmesine, nefret cinayetlerine ses çıkarmayanlar, konserleri, festivalleri, yasaklayarak, yaşamlarımıza ve en doğal haklarımıza engelleme getiriyor” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler Ekofest yasak