Edip Akbayram Kuzey Fest'te dinleyicilerle buluştu: Şarkılar ve şiirler silahlardan daha güçlüdür

Edip Akbayram Kuzey Fest’te sahne aldı. Sanatçı, Sinop Cezaevi'nde yatan şair ve yazar Sabahattin Ali’ye ithafen "Aldırma Gönül" şarkısını seslendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2019 yılında ilk kez gerçekleşen Kuzey Fest, 1 yıllık aranın ardından devam ediyor. 4 gün boyunca 24 sanatçı ve grubun performans sergileyeceği festivalin üçüncü gününde Edip Akbayram dinleyicilerle buluştu. 

Dinleyicilerine “umutsuzluğa kapılmama” mesajı veren Akbayram, "sanatın silahlardan çok daha güçlü olduğunun, bir kitap okumanın, bir film izlemenin çok değerli bir şey olduğunu" vurgulayarak, "İşte bu yüzden Sinop Cezaevi bugün müze olmuştur. Şarkılar ve şiirler silahlardan daha güçlüdür" ifadelerini kullandı. Sanatçı konuşmasının ardından Sinop Cezaevi'nde yatan şair ve yazar Sabahattin Ali’ye ithafen "Aldırma Gönül" şarkısını seslendirdi.

Festivalin üçüncü gününde sahne alan isimlerden biri de heavy metal grubu Pentagram oldu. Grup, 34 yıllık tarihlerinde Sinop’ta ilk kez konser verdi. Festivalin son gününde ise, Olur Öyle Hatalar, Deli Müjgan, İkilem, Anıl Piyancı, Pera ve Emre Aydın sahne alacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

.