Ecinniler kültür ve edebiyat dergisinden yeni sayı

Ecinniler kültür ve edebiyat dergisinin 7. sayısı yayımlandı. Derginin yeni sayısı Edgar Allan Poe'yu odağa alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki aylık kültür ve edebiyat dergisi Ecinniler'in yedinci sayısı yayımlandı. 2021 yılındaki ilk sayısında Edgar Allan Poe'yu odağa alan, “Delilik ve Dâhiliğin Arafında” başlıklı dosyasıyla yayımlanan yeni sayıda dosya kapsamında, Poe'nun hem kendi metinlerini hem de polisiye edebiyattan korku edebiyatına, sinemadan müziğe kadar birçok alanı nasıl etkilediğini inceleyen dosya kapsamında Meltem Gürle ile yapılan kapsamlı söyleşinin yanı sıra Hakan Bıçakcı, Gamze Haklı Geray, Hilmi Tezgör, Melisa Ayşegül Çal, A. Barış Ağır, Çağla Çinili ve Cihan Yurdaün'ün yazıları yer alıyor. Çağla Çinili editörlüğünde hazırlanan dosyada ayrıca Banu Karakaş'ın John Neal'dan yaptığı bir çeviri de mevcut.

2021 yılının ilk sayısının şiirlerinin altında Deniz Durukan, Ali Asker Barut & Erol Özyiğit, Mizgin Bulut, Cihan Oğuz, Fatma Yeşil, Bahtiyar Kaymak, Fatoş Avcısoyu Ruso, Enes Daniş, Mihrap Aydın, Emrah Yolcu, Hatice Kübra Öktem ve Türker Özşekerli'nin imzaları yer alıyor.

Çilem Dilber, Yusuf Akbulut, Kuzey Topuz, Tunç Kurt, A. Gülfem Özer ve Uğur Deveci öyküleriyle bu sayıya konuk olan isimler. Ayrıca Berfin Doğru da yetişkinler için yazdığı masallarına bu sayıda "Kraliçenin Laneti" isimli masalıyla devam ediyor.

Mehveş Demirer Silvia Rosa'dan, Tunca Çaylant da Monika Ferencz'ten birer şiir çevirdi. Derginin bu sayısı için Gökhan Arslan Petek Sinem Dulun'nun 'Ara Kat Sesleri' kitabı ve Nilüfer Altunkaya da İthaki Yayınları'nın başlattığı "Poetik" serisi üzerine inceleme yazıları kaleme aldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)