ECEÇEP: Saldırı demokrasi, barış, emek ve ekoloji mücadelesine yapıldı

İzmir'de HDP'ye yönelik saldırıya ilişkin açıklama yapan EGEÇEP, "Bu saldırı, sadece HDP’ye değil tüm demokrasi, barış, emek ve ekoloji mücadelesi yürütenlere karşı yapılmıştır" dedi.

HDP'ye yapılan saldırıda 38 yaşındaki Deniz Poyraz öldürülmüştü.
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir’de HDP İl Örgütü’ne yönelik silahlı saldırıda bulunan Onur Gencer’in parti çalışanı Deniz Poyraz’ı katletmesine Ege Çevre ve Kültür Platformu'ndan (EGEÇEP) tepki geldi. "İzmir’de aklıselim sahibi herkesi yasa boğan, dehşete düşüren bir saldırı yaşandığı" belirtilen EGEÇEP açıklamasında, "Şehrin merkezinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütünün, silahlı bir saldırgan tarafından basılarak il binasında bulunan parti üyesi genç bir kadının katledildiğini üzülerek öğrendik. Bu saldırı, sadece HDP’ye değil tüm demokrasi, barış, emek ve ekoloji mücadelesi yürütenlere karşı yapılmıştır" denildi.

'HER ALANDAKİ MUHALİFLERE GÖZDAĞI VERİLMEK İSTENİYOR'

Güpegündüz, kentin en işlek yerinde, katilin elini kolunu sallayarak gerçekleştirdiği bu cinayetin, kimsenin can güvenliğinin kalmadığının açık göstergesi olduğu belirtilen açıklamada, saldırının, son yıllarda, dozu giderek artan ve her alandaki muhaliflere yönelik saldırıların son halkasını oluşturduğu kaydedildi.

Sadece bir siyasi partiye değil, her alandaki muhalefet edenlere gözdağı verilmek istendiği vurgulanan açıklamada, "Ülkemiz AKP-MHP iktidarı eliyle her alanda yıkıma sürüklenmektedir. Bir yandan ülkenin bütün doğal varlıkları bir avuç sermayeye peşkeş çekilirken, bir yandan da mafya ve çetelerle işbirliği içinde demokratik muhalefet susturulmaya çalışılmaktadır. Biz biliyoruz ki, bu saldırı planlı bir saldırıdır. Havasına, suyuna, toprağına sahip çıkanlara saldıranlarla, kendisinden olmayan herkesi terörist ilan eden; demokrasi, barış, adalet ve özgürlük isteyenlere saldıran aynı zihniyettir" denildi.

'PLANLAYANLAR, GÖZ YUMANLAR ORTAYA ÇIKARILMALI'

"Doğamızı katledenler, ormanlarımızı yok edenler, derelerimizi kirletenler kimlerse, aynı zamanda kendi bekaları için bu ve buna benzer saldırıları planlayanlar da aynı kişilerdir" denilen açıklamada, EGEÇEP olarak halkların birlikte yaşama iradesine de sahip çıktıkları vurgulandı. Açıklamada, "EGEÇEP olarak HDP İzmir il binasına yönelik saldırıyı kınıyoruz, saldırının tüm yönleriyle, planlayanları, göz yumanlarıyla ortaya çıkartılması için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Saldırı sonucu yaşamını yitiren Deniz Poyraz'ın, ailesine, yakınlarına HDP camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz" ifadeleri kullanıldı. (DUVAR)