Miçotakis Avrupa basınına yazdı: Diyalog silah zoruyla kurulmayacak

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransız, Alman ve İngiliz basınlarına bir makale yazarak 'Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de geri adım atmaması halinde AB'nin yaptırım uygulaması gerektiğini' savundu. Miçotakis, "Diyaloğa ihtiyacımız var ama silah zoruyla değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile tırmanan gerilim konusunda Avrupa Birliği'ne (AB) yaptırım çağrısında bulundu. Fransız, Alman ve İngiliz basınına bir makale yazan Miçotakis, "Diyaloğa ihtiyacımız var ama silah zoruyla değil" dedi. Miçotakis, 'Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tartışmalı bölgelerden güçlerini çekmemesi halinde AB'nin anlamlı yaptırımlar dayatması gerektiğini' savundu.

'BÜTÜN AB TEHDİT ALTINDA'

Miçotakis'in makalesi, Fransa'da Le Monde, Almanya'da Frankfurter Allgemeine Zeitung, İngiltere'de de The Times gazetelerinde eş zamanlı olarak yayımlandı. Yunanistan Başbakanı makalede "Diyaloğa ihtiyacımız var ama silah zoruyla değil. Benim ülkemin güvenliğinin ve istikrarının tehdit edilmesi, bütün Avrupa Birliği ülkelerinin esenliğini ve güvenliğini tehdit eder" dedi.

'ZİRVEYE DEK TAVIR DEĞİŞTİRMEZSE...'

AB'nin bu ayki zirvesinde Doğu Akdeniz konusunda bir karar alması beklenirken, Miçotakis "Türkiye zirveye dek sağduyulu bir tutum benimsemezse, Avrupalı lider dostlarımın anlamlı yaptırımlar uygulamaktan başka bir seçeneği olduğunu sanmıyorum" ifadelerini kullandı. Yunanistan Başbakanı, "Eğer Avrupa gerçek jeopolitik gücünü göstermek istiyorsa, saldırgan bir Türkiye'ye taviz vermeyi kaldıramaz" dedi.

'HÂLÂ ZAMANI VAR'

Türkiye'nin 'yaptırımları engellemek, geriye doğru bir adım atmak ve krizden çıkış yolu belirlemek için hâlâ zamanı olduğunu' belirten Miçotakis, "Türkiye'nin geri adım atması, masaya dönmesi ve görüşmeleri 2016'da bıraktığı yerden başlatması gerekiyor. Ve eğer anlaşamazsak, Lahey'de bir çözüm aramalıyız" ifadelerini kullandı.

MACRON'LA GÖRÜŞECEK

Türkiye'yle krizde Avrupa Birliği'nden destek almayı amaçlayan Miçotakis, bugün Fransa'nın Korsika adasında gerçekleştirilecek 'Akdeniz Yedilisi' (MED7) zirvesine katılacak. Portekiz, İspanya, İtalya, Kıbrıs ve Malta'nın katılacağı zirvede Miçotakis, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşecek. (DIŞ HABERLER)